3.9 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Evo zašto Stjepan Kovač tuži Predraga Kočilu

Stjepan Kovač, SDP-ov gradonačelnik Čakovca, u telefonskom razgovoru nam je potvrdio da je podnio tužbu protiv Predraga Kočile, nezavisnog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Čakovca.

Razlog tužbe za uvredu i klevetu su Kočilini postovi na Facebooku koje Kovač smatra neistinitima.

– Kočila obmanjuje javnost i piše neistine radi svoje političke promocije, a vjerojatno to ima veze i s lokalnim izborima koji su ove godine. Na svom Facebook profilu iznosi neistine, iako je kao gradski vijećnik upućen u sve projekte i poslovanje grada. Osobe izabrane na izborima, koje u gradskom vijeću predstavljaju građane, za svoje javno izrečene neistinite tvrdnje i postupke trebaju snositi odgovornost. Poštujem svačije mišljenje i stavove, ali konstantne uvrede i klevete su nedopustive – kazao nam je Kovač.

On dodaje da će svu novčanu naknadu dobivenu završetkom ovog spora donirati nekoj od čakovečkih humanitarnih udruga.

– Da nisam uvjeren da ću spor dobiti, ne bih niti podnio tužbu – uvjeren je u opravdanost podnošenja tužbe Stjepan Kovač.

Razgovarali smo i s Predragom Kočilom koji nam je rekao da zna za tužbu te da smatra da svojim postupcima nije nikoga uvrijedio.

– Ne znam zašto je medijima uopće zanimljiva privatna tužba. Kazneno djelo klevete čini onaj tko pred drugim za nekoga iznese ili pronese neistinitu činjeničnu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti ili ugledu, znajući da je ta činjenična tvrdnja neistinita. Ne iznosim nikakve laži i nikad nisam uvrijedio Kovača kao osobu, njegovo obrazovanje ili obitelj, već samo kritizirao političko djelovanje. Za sve što napišem na Facebooku imam pisani trag – objasnio je za Međimurske novine Kočila.

On također smatra da je tužba podnesena zbog predstojećih lokalnih izbora, te je cilj da ga se zastraši od ponovnog kandidiranja na istima, jer ga neki smatraju prijetnjom.

– Tužba se može podnijeti za preciziranu stvar, baš me zanima o čemu sam ja to točno iznosio neistine. Facebook koristim i za političko djelovanje i normalno da iznosim kada vidim da se nešto krivo radi. A ako se radi o lokalnim izborima, znam da se za ovakvu tužbu dolazak pred sud čeka oko godinu dana, a onda će izbori već proći – rekao je Kočila.

Ovaj nezavisni vijećnik kazao je da će i on novac koji dobije u ovoj tužbi donirati u humanitarne svrhe.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,195FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Urnebesni show Ivana Šarića ne bira žrtve

Vremenska prognoza: Promjenjivo i svježe

Ivan Šarić stand up