13.8 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Ervin Vičević prozvao Mladena Novaka da nije rekao istinu o podizanju naknade vijećnicima

Mladen Novak (SDP), predsjednik Županijske skupštine, u petak, 19. siječnja, sazvao je konferenciju za medije na kojoj se dotaknuo niza tema.

>> Mladen Novak, predsjednik županijske Skupštine – svoju naknadu u cijelosti dijelim udrugama

Ipak, neke od stvari koje je rekao Novak nisu svima “sjele”.

Ervin Vičević, vijećnik Županijske skupštine iz redova Reformista, danas je poslao priopćenje o Novakovoj konferenciji, koje prenosimo u cijelost:

Poštovani gosp. Novak-NE populizmu

Kao vijećnik Županijske skupštine odgovaram na Vaše navode i neistine izrečene tijekom jučerašnje pressice. Klubovi vijećnika NISU donosili odluke (osim možda Vašeg kluba, mada sumnjam). Vaši zamjenici su Vas upozorili da će ovakvo podizanje naknada izazvati negativnu reakciju kod građana. Na odboru za financije (kojeg sam i član) objasnili ste da se naknada treba izravnati sa susjednim županijama i kako imamo naknade među najnižim ako ne i najniže u RH. Meni osobno ste rekli da Vam je u prošlom sazivu na skupštinu dolazilo malo ljudi upravo zbog preniske naknade. Sada se posipate pepelom i sada želite postati dobrotvor i prodavati maglu o humanosti.

Pa ako stvarno želite napraviti nešto pametno donesite odluku o vraćanju naknada na stare iznose i pomognimo tim iznosom (župan je naveo kako se radi o cca 300 tisuća kuna) neki kvalitetan projekt ili podijelimo udrugama na posebnom natječaju.

Što se mene tiče, iskreno, neću od svoje naknade dati dio. Dat ću je svojoj obitelji pa će tako bar malo nadoknaditi svo ono vrijeme koje ne provodim s njima jer da podsjetim neki su u saboru dobivali naknadu za odvojenost od obitelji iako nisu imali obitelj?!

Svoje obveze vijećnika i dalje ću ispunjavati i biti prisutan kamo me se pozove prema mogućnostima s obzirom da zbog obveza na općini gotovu sam svaku subotu pa i nedjelju prisutan ili na skupštinama ili na ostalim doagađanjima kojih na sreću sada ima puno u općini Selnici.

Vašu ideju o tome kako skupština treba postati tijelo koje će raspravljati i donositi odluke vezane uz županiju apsolutno podržavam, a posebno stav da vijećnici ne budu mašinerija za podizanje ruku.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE