4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

DAVOR BERNARDIĆ u Čakovcu poručio: Pobjeda na EU izborima je borba za ravnopravnost naših građana!

Danas u popodnevnim satima u Čakovec stigao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji je došao pružiti potporu svojim kolegama iz međimurskog SDP-a. Ovom je prilikom došao pozvati građane Međimurske županije da se odazovu predstojećim izborima za EU parlament. Osvrnuo se i na Biljanu Borzan koja je danas izborila jednakost kvalitete proizvoda u Hrvatskoj.

– Ovo je dokaz kako mi kao Hrvatska i naši građani nisu oni drugog reda. Nastavit ćemo se boriti, ne samo za jednakost kvalitete proizvoda, već za jednaki standard naših građana u Europskoj uniji, tu prije svega mislim na plaće i mirovine. Svjedoci smo da u Hrvatskoj imamo europske cijene, a nažalost plaće su tri puta manje, a mirovine čak 5 puta manje, poručio je predsjednik SDP-a.

Bernardić kaže kako SDP neće odustati od svog plana povećavanja plaća i mirovina u Hrvatskoj. Cilj je da minimalna plaća bude 4000 kuna neto, jer se od 3000 kuna ne može živjeti dostojanstveno.

-U idućem mandatu u Europskom parlamentu inzistirat ćemo da bude jedinstvena minimalna plaća na razini cijele Europske unije. Cilj je da svaki stanovnik EU radi za istu minimalnu plaću. Cilj je također da hrvatski poljoprivrednici imaju isti standard kao i europski, jer sad dobivaju 20 posto manje poticaja i još ih ne dobivaju na vrijeme, kaže Bernardić. Davor Bernardić vjeruje u pobjedu na europskim izborima, jer kaže kako imaju najbolju listu i najbolje kandidate, te najjače europarlamentarce.

-Kampanja će biti afirmativna, borba za ravnopravnu Hrvatsku, kao što vidite rame uz rame s našim kolegama na terenu, ali i s kandidatima i kandidatkinjama, kaže.

Na pitanje zašto izaći na europske izbore, a ne ostati kod kuće Bernardić kaže kako upravo iz razloga da ne budemo građani drugog reda, nego ravnopravni građani na razini Europske unije.

FOTO: Dora Vadlja

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE