8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Darko Horvat zalaže se za snažniju suradnju Međimurja i Bavarske

Predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat sudjelovao je na konferenciji „Uloga i značaj malih i srednjih poduzeća za poduzetništvo Hrvatske“, koju je organizirala njemačka politička zaklada Konrad Adenauer i Zagrebačka inicijativa.

Na panel raspravi uz njemačku parlamentarnu zastupnicu Marie-Luise Dott, članicu Središnjeg odbora malih i srednjih poduzeća CDU/CSU, iznio je svoju viziju razvoja gospodarstva u Hrvatskoj, pritom naglasivši potencijale sjeverozapadne Hrvatske kao regije predvodnice u hrvatskom poduzetništvu.

– U dijalogu s njemačkom zastupnicom potvrdili smo tradicionalno dobre odnose. Ovom prigodom iznio sam planove za snažniju suradnju Međimurja i Njemačke, osobito pokrajine Bavarske i to na području inovacija, gospodarstva i Hrvatskoj nužno potrebitog sustava dualnog obrazovanja – naglašava Horvat.

– Zastupnica Dott dala je punu podršku takvoj političkoj inicijativi, razmišljanju i stavovima o razvoju hrvatskog gospodarstva s naglaskom na gospodarstvo sjeverozapadne Hrvatske i moje drago Međimurje za koje dišem cijelim svojim bićem – ističe Horvat, te zaključuje kako je bitno – učiti od najboljih!

Darko Horvat Bavarska

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE