5.6 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Darko Horvat: Čija je krivica što Međimurje nije ove godine na karti Tour of Croatia?

Počela je biciklistička utrka Tour of Croatia, ali ona ove godine ne prolazi kroz Međimurje.

– Zašto Međimurje nije dio biciklističke utrke? – pita u priopćenju Darko Horvat, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije.

Priopćenje Darka Horvata prenosimo u cijelosti:

Biciklistička utrka Tour of Croatia, jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, ove godine neće prolaziti Međimurjem. Dok se naši susjedi ponose što će biti dio ove utrke, mi možemo samo iskazati riječi žaljenja i upitati se čija je krivica što Međimurja ove godine nema na karti. Zašto se Međimurska županija nije i ove godine uključila u projekt i iskoristila ovu izuzetnu priliku za međunarodnu promociju turističke ponude?

Međimurje bilježi porast broja stranih cikloturista koji mu daju veliki potencijal kao cikloturističkoj destinaciji. Sa Toplicama Sveti Martin, koji je posljednjih nekoliko godina postalo regionalni turistički centar za bicikliste, Međimurje može i uz ostale svoje gradove i mjesta postati odredište za profesionalne i rekreativne bicikliste iz cijelog svijeta. Sa svim prirodnim ljepotama koje ima i velikim potencijalom, Međimurje se u Europi može brendirati kao turistička županija. Čelnici Međimurske županije su ti koji očito ne vide ovaj potencijal i priliku koja nam se nudi. Nisu svjesni promocijskog interesa koji bi se ostvario i pomogao razvoj biciklističkog, a samim time i kontinentalnog turizma Međimurja.

Dok je prošle godine župan Matija Posavec rezao vrpcu prilikom početka utrke i govorio kako moramo pokazati svijetu da smo poželjna cikloturistička destinacija, ove godine je očito zaboravio na te riječi, a možda je i zaboravio voziti bicikl. Sredstva uložena u sudjelovanje u ovom projektu vratila bi nam se nekoliko puta više, to ne bi bio novac bačen u vjetar. Ovim sudjelovanjem Međimurje bi privuklo još veći broj cikloturista koji bi vidjeli da imamo uređene biciklističke staze, potrebnu infrastrukturu, smještajne kapacitete koji su „bike-friendly“, prirodne ljepote i gastronomiju, što je sve dio čari i posebnosti Međimurja.

Utrka koja se održava u šest etapa na trasi dugačkoj više od 1150 kilometara duž Jadranske obale, Istre i unutrašnjosti Hrvatske, prošle je godine svoju posljednju etapu vozila i kroz Međimurje. Početak etape bio je u Svetom Martinu na Muri, a završio je u Zagrebu. Tom prilikom svijetu smo pokazali naše Međimurje – sve njegove ljepote i zanimljivosti, Sveti Martin na Muri, Mursko Središće, Šenkovec, Slakovec, Prelog, Nedelišće, Čakovec.
Utrka koju će izravno prenositi HRT, Eurosport i Eurosport Asia, prikazat će sliku Hrvatske gledateljima u 177 zemalja svijeta. Sliku Hrvatske, bez Međimurja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,206FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE