Čakovečki HDZ opet bez vodstva, Makovec dao ostavku

hdz čakovec
Čakovečki HDZ luta u izboru čelnih ljudi

Aleksandar Makovec, formalno još uvijek predsjednik čakovečke organizacije HDZ-a, u četvrtak je na stranačkoj konferenciji za novinare potvrdio da je odmah nakon lokalnih izbora dao mandat predsjednika čakovečke organizacije na raspolaganje zbog lošeg izbornog rezultat koji je u gradu polučio HDZ.

– Bio sam na čelu i osjećao sam se odgovornim za rezultat. Zamoljen sam da s ostavkom pričekam jesen i sada sam to učinio. Po proceduri mora se odrediti v.d. predsjednik i u roku do šest mjesecu obaviti novi izbor – kazao je Makovec.

Kazao je da se odlučio povući i iz Gradskog vijeća. Na stranci je da o tome odluči hoće li mu naći zamjenu za vijećničko mjesto.

HDZ previše eksperimentira s vodstvom i bavi se sam sobom, a ne stvarnim problemima, zbog toga i tako česte promjene na čelu čakovečke organizacije, odgovorio je na novinarsko pitanje Aleksanadar Makovec.

“Ostavka” Darka Horvata pod velom tajne

Što je pak s ostavkom Darka Horvata službeno nismo mogli saznati. Do sada glasine puštene u javnost nije ni potvrdio ni demantirao. Pitali smo o tome i na konferenciji za novinare, u četvrtak, ali nitko od nazočnih nije o tome mogao ili smio reći ništa, ni zaposleni zaduženi za odnose s javnošću, kao ni predsjednik čakovečke organizacije HDZ-a.

Konferencija za novinare u prostorijama HDZ-a sazvana je na temu prošlotjedne usvojene odluku Gradskog vijeća Čakovca o naknadi za razvoj u cijeni vode. Na konferenciji je bio i Josip Zorčec, vijećnik Hrasta koji je na Vijeću predložio smanjenje naknade. Makovec i Zorčec spornim smatraju da u novoj odluci nema odredbe na koje će se projekte naknada trošiti, budući da su završeni oni na koje se trošila do sada.

 

Ostavi komentar