Čakovečki HDZ opet bez vodstva, Makovec dao ostavku

Aleksandar Makovec, formalno još uvijek predsjednik čakovečke organizacije HDZ-a, u četvrtak je na stranačkoj konferenciji za novinare potvrdio da je odmah nakon lokalnih izbora dao mandat predsjednika čakovečke organizacije na raspolaganje zbog lošeg izbornog rezultat koji je u gradu polučio HDZ.

– Bio sam na čelu i osjećao sam se odgovornim za rezultat. Zamoljen sam da s ostavkom pričekam jesen i sada sam to učinio. Po proceduri mora se odrediti v.d. predsjednik i u roku do šest mjesecu obaviti novi izbor – kazao je Makovec.

Kazao je da se odlučio povući i iz Gradskog vijeća. Na stranci je da o tome odluči hoće li mu naći zamjenu za vijećničko mjesto.

HDZ previše eksperimentira s vodstvom i bavi se sam sobom, a ne stvarnim problemima, zbog toga i tako česte promjene na čelu čakovečke organizacije, odgovorio je na novinarsko pitanje Aleksanadar Makovec.

“Ostavka” Darka Horvata pod velom tajne

Što je pak s ostavkom Darka Horvata službeno nismo mogli saznati. Do sada glasine puštene u javnost nije ni potvrdio ni demantirao. Pitali smo o tome i na konferenciji za novinare, u četvrtak, ali nitko od nazočnih nije o tome mogao ili smio reći ništa, ni zaposleni zaduženi za odnose s javnošću, kao ni predsjednik čakovečke organizacije HDZ-a.

Konferencija za novinare u prostorijama HDZ-a sazvana je na temu prošlotjedne usvojene odluku Gradskog vijeća Čakovca o naknadi za razvoj u cijeni vode. Na konferenciji je bio i Josip Zorčec, vijećnik Hrasta koji je na Vijeću predložio smanjenje naknade. Makovec i Zorčec spornim smatraju da u novoj odluci nema odredbe na koje će se projekte naknada trošiti, budući da su završeni oni na koje se trošila do sada.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE