U predvečerje Dana državnosti u prostorijama Društvenog doma Belica, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Belica kojom je obilježen Dan Općine.
Ovaj kraj nadaleko je poznat po proizvodnji krumpira i u tom segmentu čini svojevrsnu hrvatsku bazu obzirom da brojne poljoprivredne tvrtke ovdje proizvode gotovo 55 tisuća tona krumpira.
No, ovu Općinu krasi još mnogo toga, a prije svega vrlo mali broj nezaposlenih zbog pozitivne poduzetničke klime kojom se omogućuje otvaranje velikog broja tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, što posljedično dovodi do novih radnih mjesta. Upravo zbog toga, ovaj kraj postaje sve pogodniji za život mladih, zbog čega ne čudi što je u Belici po sastavu jedno od najmlađih općinskih vijeća u cijeloj županiji.
Belica (8)– To govori da ova općina ima sluha i razumijevanja za mlađe generacije, te im daju punu podršku, čemu u prilog idu brojne donese odluke, poput povećanja naknada za novorođeno dijete na 1000 kuna, sufinanciranje produženog boravka u osnovnoj školi i dodjela stipendija svim studentima općine kojih je u ovom trenutku oko 40, izjavila je predsjednica Općinskog vijeća Općine Belica Mateja Kralj.
Objasnila je kako su mladi u općini vrlo aktivni u kreiranju i razvoju društvenog i gospodarskog života te da ih se, dajući im priliku i poštovanje, potiče da ne odlaze u inozemstvo već da ostaju ovdje i stvaraju sebi uvjete za pristojan život.

Zvonko Taradi, načelnik općine Belica
Zvonko Taradi, načelnik općine Belica

– Ne zaboravljamo ni na naše starije sumještane i trudimo se stvoriti kvalitetan i ispunjen suživot svih generacija, a to pokazuje da se u ovoj općini ne djeluje samo od izbora do izbora već se misli i planira dugoročno“, zaključuje Kralj.
U Općini se aktivno radi na stalnom privlačenju novih investicija, provođenju projekata i stvaranu uvjeta za lakše poslovanje s čime je posebno zadovoljan načelnik Općine Zvonimir Taradi.
– Mi Međimurci naučeni smo marljivo raditi i sami stvarati nove vrijednosti, a da bi se od toga moglo i živjeti Općina mora biti ta koja će stvoriti povoljno poslovno okruženje, rekao je načelnik Taradi te iskoristio priliku nabrojati neke od uspješno provedenih projekata, ali i najaviti one nadolazeće.
Ističe kako je velika dobit za Općinu bila izgradnja sportske dvoranu u Osnovnoj školi Belica koja je omogućila cjelogodišnju sportsku aktivnost, uređen je Društveni dom Gardinovec, izgrađena pješačko-biciklistička staza, uređeno je groblje, proveden projekt nerazvrstanih cesta i javne rasvjete, izgrađene stepenice na crkvi Blažene Djevice Marije, a posebno veseli što je industrijska zona u cijelosti prodana, te su za iduću godinu već najavljene nove investicije.

-Najveća investicija u ovoj godini je dogradnja Dječjeg vrtića Belica u iznosu od 2,5 milijuna kuna uz pomoć europskih fondova, zatim rekonstrukcija javne rasvjete i izgradnja pješačko-biciklističke staze u Belici. Dugoročno se očekuje izvedba kanalizacije, kao dio šire aglomeracije, a za općinu su također iznimno važni projekti navodnjavanja i komasacije, zaključio je Taradi i dodao kako je u svemu tome vrlo bitna podrška županijske vlasti s kojom općina već tradicionalno njeguje partnerski odnos.
S time se složio i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pohvalio rad načelnika i svih njegovih suradnika i naglasio kako je ovo dokaz da su nam općine itekako potrebne.

Međimurski župan Matija Posavec

Međimurski župan Matija Posavec

– S obzirom na kaotičnu situaciju u državi, teško je zamisliti kako bi stvari funkcionirale na lokalnoj razini kada ne bi bilo ovakvih općina i načelnika koji vode veliku brigu o svojoj zajednici. To je velika stvar jer se danas ono istinsko domoljublje i ljubav prema državu pokazuju kroz predan, odgovoran, energičan i pošten rad na korist boljitka svih građana i napretka cijele zajednice, rekao je župan Posavec.

Povelja Međimurske županije u rukama Limene glazbe Belica

Belica (19)Također, ovu priliku Posavec je iskoristio kako bi Limenoj glazbi Belica uručio posebno županijsko priznanje u povodu 110. obljetnice djelovanja za sve što je napravila za Općinu, cijelo Međimurje, pa i Hrvatsku. Nakon županovog iznenađenja, uslijedila je dodjela javnih priznanja i Grba općine Belica udrugama i pojedincima koji su to zaslužili svojim radom i doprinosom za Općinu. Tako su priznanja uručena KUD-u „Belica“, UG „Gardruža“, Josipu Prekupcu i Zlatku Furdiju, dok su ovogodišnji dobitnici zlatne plakete Limena glazba Belica, NK „Radnički“ Gardinovec i Udruga umirovljenika Belica

Ostavi komentar