POLIKLINIKA LUMBALIS: Bez liste čekanja obavite željeni pregled!

Poliklinika Lumbalis nalazi se u sklopu LifeClass Termi Sveti Martin, a specijalizirana je za fizikalnu terapiju, rehabilitaciju i liječenje tegoba kralježnica i čitavog mišićno-koštanog sustava korištenjem neoperativnih metoda kao što su dekompresijska terapija kralježnice, ortopedska manualna terapija, udarni val i mnoge druge.

Poliklinika iza sebe ima sedmogodišnje iskustvo. S radom su krenuli 2013. godine kao Lumbalis Centar, a od 2018. godine, širenjem svoje djelatnosti, djeluju kao Poliklinika Lumbalis, za ortopediju, traumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, kardiologiju, neurologiju i opću internu medicinu sa sistematskim pregledima. Poliklinika okuplja stručan tim doktora, fizioterapeuta, radnih terapeuta i medicinskih sestara kako bi svaki korisnik mogao napraviti ključne pretrage  te na istom mjestu obaviti i terapije za određena bolna stanja. Trenutno imaju zaposlenih 14 djelatnika, a prepoznatljivi su po individualnom pristupu svakom od pacijenata.

Glavne djelatnosti ortopedija, fizikalna medicina i rehabilitacija

Iako danas Poliklinika pokriva različita područja, glas prepoznatljivosti stekli su po fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji ne samo u području kralježnice, već cijelog mišićno-koštanog sustava. Svakom pacijentu pristupa se holistički i individualno, počevši od početne procjene stanja i postavljanja dijagnoze pa sve do terapije i rehabilitacije, evaluacije stanja, edukacije pacijenta aktivnostima dnevnog života i mogućnošću pridruživanja nekim od grupnih programa vježbanja. U svom radu koriste najsuvremenije metode, postupke i tehnologije u fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji, pa tako klasične fizikalne procedure kombiniraju s različitim metodama od kojih izdvajaju Bobath koncept, Cyriax, Kaltenborn-Evjenth, PNF, DNS, Emmet i druge. Posebnost terapije u Poliklinici Lumbalis je svakako i mogućnost pripreme za terapije ili kasnijeg opuštanja u termo-mineralnoj vodi Terma potpuno besplatno. 

S obzirom da su bolovi u kralježnici jedni od najčešćih bolova današnje populacije, Poliklinika Lumbalis može se pohvaliti izrazitom uspješnošću u rješavanju velikog broja takvih tegoba, zahvaljujući neprestanim edukacijama koje su od izuzetne važnosti za svakog terapeuta u poliklinici, što kasnije dolazi do izražaja kod pacijenata. S obzirom da neka stanja mogu biti indikacija za operacijsko liječenje, u poliklinici Lumbalis uvijek možete zatražiti drugo mišljenje.

Dio Poliklinike Lumbalis za ortopediju i sport je multidisciplinirani specijalizirani dio za prevenciju, liječenje i rehabilitaciju mišićno koštanog sustava. Opremljeni suvremenom tehnologijom te stručnim timom nude preglede specijaliste ortopedije i fizioterapeuta, dijagnostički ultrazvuk te mnoštvo terapija, ovisno o stanju i problemu. 

Proširenje djelatnosti poliklinike

Krajem 2018. godine Poliklinika Lumbalis kreće u proširenje djelatnosti na kardiologiju, neurologiju i opću internu medicinu te u ponudu uvodi i preventivne sistematske preglede: osnovne, proširene i menadžerske. S ravnateljem Milošem Rokom razgovarali smo o novostima iz poliklinike.Lumbalis centar zdravlja

Naš glavni cilj je kvaliteta. Okupili smo najkvalitetnije fizioterapeute i doktore na ovom području. Kod nas rade poznati stručnjaci, pa tako u području ortopedije radi dr. Goran Kozjak, kardiologije dr. Mihajlo Kovačić te dr. Rudolf i Marko Hranilović, a u području radiologije dr. Miljenko Novak, kazao nam je Miloš Rok, ravnatelj poliklinike.

U nastavku ističe strastvenost i požrtvovnost svojih djelatnika, od medicinskih sestara do liječnika, zbog čega se njihov glas kao kvalitetne poliklinike čuje van granica Međimurske županije, pa čak i Republike Hrvatske. U suradnji s Termama LifeClass Sveti Martin, Poliklinika Lumbalis pionir je u zdravstvenom turizmu u ovom dijelu Hrvatske pa stoga nije ni čudno da u polikliniku dolazi godišnje oko 30 posto stranaca iz okolnih zemalja, ali i šire.

Jedna od bitnijih činjenica je radno vrijeme poliklinike koja radi vikendom, subotom i nedjeljom, te sve dane u godini uključujući sve praznike osim Božića i Uskrsa.

Nova ponuda: kardiologija i neurologija

U dijelu poliklinike za kardiologiju možete obaviti pretrage za rano otkrivanje eventualnih komplikacija srca i krvnih žila. Uz pregled specijaliste kardiologa, dr. Kovačića ili dr. Hranilovića, možete obaviti sljedeće kardiološke pretrage: ergometrija, ultrazvuk (UZV) srca, holter tlaka (RR), holter EKG-a, EKG i cjelovitu krvnu sliku.

– Pregled traje otprilike sat vremena u kojem pacijent može obaviti ergometriju, ultrazvuk srca i ostale pretrage, zajedno sa završnim mišljenjem, naglašava ravnatelj Miloš.

Osim kardiologije, u sklopu poliklinike nalazi se odjel za neurologiju. Neurologija je grana medicine koja se bavi poremećajima živčanog sistema, pa tako u poliklinici možete obaviti detaljan neurološki pregled specijaliste neurologije s određenim dijagnostičkim pretragama. Nakon inicijalnog pregleda, liječnički tim poliklinike će Vas uputiti na daljnju potrebnu obradu i dati Vam najbolji mogući savjet. 

Od neuroloških pretraga možete obaviti: specijalistički pregled dr. neurologije, TCD (transkranijski Doppler) VB sliva, CD (color Doppler) karotida ili arterija.

– U skorije vrijeme u poliklinici dobivamo i EMNG uređaj pomoću kojeg se ispituju funkcije perifernog živčanog sustava i odgovora mišića. S obzirom na to da se za tu pretragu predugo čeka u ostalim ustanovama, u poliklinici Lumbalis upravo to želimo spriječiti.

EMNG (elektromioneurografija) je dijagnostička metoda za ispitivanje funkcije perifernog živčanog sustava (perifernih živaca i odgovora mišića) u stanju mirovanja i pokreta. Njome se može brzo potvrditi ili postaviti dijagnoza bolesti ili povrede perifernog živčanog sustava, disfunkcija mišića ili problemi s prijenosom signala od živca do mišića.        

Sistematski pregledi i opća interna medicina

Jedan od noviteta poliklinike je i mogućnost sistematskih pregleda. U današnje vrijeme sve više ljudi godišnje obavlja osnovni sistematski pregled zbog vlastite brige o zdravlju ili pregled osigurava poslodavac određene tvrtke sebi i svojim radnicima. Osnovni pregled obuhvaća pregled više organa, laboratorijske pretrage krvi i urina, ultrazvuk abdomena, spirometriju i EKG. Poliklinika Lumbalis nudi i proširene te menadžerske sistematske preglede za žene i muškarce. Osim navedenih sistematskih pregleda, dodatne usluge koje pacijenti mogu koristiti su: pregled specijaliste opće interne medicine ili radiologije, dijagnostički ultrazvuk abdomena, dojki, prostate, štitnjače, lokomotornog sustava, dječjih kukova i mnoge druge.

U pravilu, u Poliklinici Lumbalis nema dužeg čekanja na prvi pregled. Dovoljno je javiti se tjedan dana prije željenog termina, no kako bi bilo sigurnije, naručivanje možete obaviti i ranije. Na pregled se možete naručiti telefonskim pozivom u vrijeme radnog vremena, e-mailom, putem obrasca na web stranici www.lumbalis.net ili upitom na facebook stranici.

Lokacija, radno vrijeme i kontakt

Poliklinika Lumbalis nalazi se u sklopu kompleksa termomineralnog kupališta LifeClass Termi Sveti Martin na adresi Izvorska 1, Toplice Sveti Martin.

Ponedjeljak, srijeda, petak, subota: 8:00 – 20:00

Utorak, četvrtak: 8:00 – 16:00

Nedjelja: 9:00 – 13:00

 

040 371-104 

+38595 777 1111

[email protected]

Ostavi komentar