POLICIJA: Za vikend primili 155 dojava, čak 8 slučajeva obiteljskog nasilja!

Ivan Sokač
Ivan Sokač

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač kazao je danas na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije da policija i dalje maksimalno kontrolira kretanje građana.

– Od 13. ožujka do 14. travnja 2020. PU međimurska zabilježila je 179 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije, a utvrđeno je 60 kršenja mjera.  Bez propusnica os 23. ožujka do 14. travnja 2020. godine zatečeno je 385 osoba. S današnjim danom je na području Međimurske županije 1044 aktivne mjere samoizolacije, istaknuo je Sokač.

U nastavku je dodao da je tijekom vikenda zabilježena 155 različitih dojava, 8 slučajeva obiteljskog nasilja, 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira te da su u intervencijama 3 puta upotrijebljena i sredstva prisile. Istaknuo je slučaj pucanja iz vatrenog oružja u Kuršancu 11. travnja 2020., teške krađe u Strahonincu te je kazao da su i u tijeku daljnje obrade za slučaj napada na vatrogasce u Pribislavcu, pokušaje teške krađe u Bukovcu i Murskom Središću te oštećenje vidikovca i dječjeg igrališta u Svetoj Mariji.

Ostavi komentar