Policija u srijedu nadzire bicikle i pješake!

U srijedu 22. srpnja 2020. godine od 5 do 9 sati policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će preventivno-represivnu akciju Pješaci i vozači bicikla oprez!

Ova akcija prvenstveno je usmjerena prema pješacima i biciklistima, kao najugroženijoj skupini sudionika u cestovnom prometu. Pojačanim nadzorom pješaka i biciklista želi se povećati njihova sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj osnovi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijama. Tijekom akcije nadzirat će se kretanje pješaka u prometu s posebnim naglaskom na pravilno  prelaženje kolnika te korištenje reflektirajućih materijala tijekom noći i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Ujedno, policijski službenici nadzirat će bicikliste koji ne prelaze ispravno obilježeni pješački prijelaz. Također, kontrolirat će se korištenje reflektirajućih materijala te tehnička ispravnosti bicikala. 

Tijekom akcije policijski službenici pješacima i biciklistima dijelit će reflektirajuće prsluke i trakice, izvijestila je međimurska policija. 

 

Ostavi komentar