Policija u Prelogu u poštanskoj pošiljci pronašla drogu!

droga

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 52-godišnjak sa šireg područja grada Preloga, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestila je PU međimurska. 

Naime, u srijedu, 30. rujna prošle godine u 14 sati i 45 minuta u Prelogu, Glavnoj ulici, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske u cilju suzbijanja kriminaliteta droga, od 52-godišnjaka oduzeli su poštansku pošiljku (veća omotnica) zbog sumnje da se u pošiljci nalazi droga. 

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražen je sadržaj oduzete poštanske pošiljke te je pritom pronađena PVC vrećica ispunjena sadržajem tamnožute kristalne materije, nepoznatog kemijskog sastava, mase 249 grama.

Oduzeta materija zbog sumnje da se radi o drogi dostavljena je na toksikološko vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu. Zaprimljenim nalazom toksikološkog vještačenja utvrđeno je da se radi o drogi, sintetskom kanabinoidu.

Protiv 52-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Ostavi komentar