Policija: Sudska obdukcija pronađenog mrtvog tijela nakon što se otopi zamrzivač

ivan sokač
U nedjelju je održana izvanredna press konferencija policije povodom ovog slučaja, na kojoj su govorili načelnik PU međimurske Ivan Sokač i glasnogovornik Nenad Risek, ali nakon toga su informacije iz policije vrlo šture

– Ne smijem ništa govoriti, tako su mi rekli u policiji. Bit će možda jednom prilike u budućnosti. No pišu se velike laži o tome da je isključena struja i da je počelo smrdjeti i slično. To nije istina. Svašta se sad govori u selu. Probajte nas shvatiti, teško nam je i čekamo da ovo završi – kazao u nedjelju popodne Ivica Srnec, suprug uhićene Smiljane, i odbio daljnji razgovor donosi Večernji.hr. Potvrdio je također da je njegova supruga još u policiji.

U želji za senzacionalizmom neki portali prenijeli su bez dodatne provjere ovu potpuno netočnu informaciju s obzirom da je cijela škrinja zajedno s pronađenim tijelom u subotu oko 18:00 otpremljena na Odjel patologije ŽB u Čakovcu na kojem će se očito u pažljivom postupku napraviti cijeli proces otapanja kako bi se mogla na pronađenim tijelom napraviti što kvalitetnija sudska obdukcija mrtvog tijela.

Da u pitanju nije jednostavan postupak svjedoči i činjenica što je načelnik PU međimurske Ivan Sokač naglasio kao jednu od rijetkih novih informacija koju je kazao na izvanrednoj press konferenciji koja je održana u nedjelju u Čakovcu.

Načelnik policije nije želio potvrditi, ali ni demantirati da je tijelo pronašao dečko najstarije Smiljanine kćeri, kao ni to je li tijelo bilo razrezano na dijelove. – Zamrzivač se još nije do kraja otopio – odgovorio je Sokač na ovo neugodno pitanje.

– Od datuma saznanja da je Jasmina Dominić nestala obavljene su opsežne kriminalističke radnje u svrhu traženja i kompletnu kronologiju ćemo vam dostaviti, sa svim onim što smo radili i što nismo radili. Morate nas razumjeti, moramo pričekati obdukciju, utvrditi identitet, uzrok smrti i uzeti izjave još nekih potencijalnih svjedoka – naglasio je načelnik PU međimurske Ivan Sokač koji je inače prvi puta na ovu funkciju stupio 2004. godine, godina dana prije nego 16. kolovoza 2005. godine obitelj službeno prijavila njezin nestanak, dok tek sada u veljači 2019. godine ovaj horor-triler dobiva svoj epilog.

(vv)

 

Ostavi komentar