Policija izvijestila o uzrocima nesreće u kojoj je stradao motociklist u Pleškovcu

Prometna nesreća Pleškovec
Mjesto gdje se dogodila prometna nesreća u Pleškovcu. Foto: PUM

U subotu, 29. svibnja oko 14 sati, na državnoj cesti u Pleškovcu dogodila se prometna nesreća. Iz Policijske uprave međimruske detaljnije su izvijestili o uzrocima te nesreće u kojoj je lakše ozlijeđen motociklist. Priopćenje donosimo u nastavku:

-Vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 27-godišnjak s područja grada Mursko Središće je obavljao radnju skretanja vozilom, a da se prije započinjanja te radnje nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja.

Zbog toga je u njegov automobil udario vozač motocikla čakovečkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 19-godišnjak s područja općine Selnica, a koji je obavljao pretjecanje automobila.

Nakon udara motocikl se prevrnuo, a vozač je pao na kolnik, dok je motocikl sišao izvan kolnika, gdje je udario u dvorišnu ogradu.

Vozač motocikla je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su mu utvrđene lake tjelesne ozljede. Vozač automobila će biti prekršajno sankcioniran, priopćili su iz PUM-e.

 

 

Ostavi komentar