Pokrenite se i prijavite na natjecanje “Pješke ili biciklom na posao”

press biciklom_pjeske posao (1)
Miodrag Novosel, Marina Payerl-Pal i Renata Kutnjak Kiš

Projekt “Pješke ili biciklom na posao” organizira se već desetu godinu s ciljem motivacije radno aktivne populacije Međimurja na odabir zdravog načina prijevoza na posao uz poticanje ekološke osviještenosti. Ove je godine započeo 4. rujna i potrajat će sve do 24. rujna. Najavljen je danas u predavaonici zdravstvenog odgoja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. Aktivnosti projekta su najavili organizatori i partneri projekta Marina Payerl-Pal ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Renata Kutnjak Kiš rukovoditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo, i Miodrag Novosel direktor GP-a “Ekom” d. o. o., uz zajedničku poruku međimurskoj javnosti: – Pješačite, biciklirajte, bavite se tjelovježbom, sportom i rekreativnim aktivnostima minimalno dva i pol sata tjedno. Pozitivne učinke tjelesne aktivnosti i vježbanja na vaše zdravlje vrlo brzo ćete uvidjeti.

Natjecanje je namijenjeno zaposlenim osobama u Međimurskoj županiji i mogu se prijaviti pojedinci biciklisti, pješaci i tvrtke (ako se prijavljuje nekoliko zaposlenih u pojedinačnoj kategoriji). Prijaviti se mogu osobe koje će tijekom tri tjedna natjecanja pješačiti ili putovati biciklom do posla i/ili s posla najmanje tri dana svaki tjedan. Prva nagrada u svakoj od pojedinačnih kategorija (biciklista i pješaka) je bicikl, druga nagrada je biciklistička kaciga, a treća aparat za mjerenje broja koraka, pedometar. Javno izvlačenje nagrada će biti 3. listopada u Čakovcu.

Do sada su, tijekom 9 natjecanja u projektu “Pješke ili biciklom na posao” sudjelovale 934 osobe (311 muškaraca i 623 žene) koje su tijekom svih akcija prošle više od 130.000 kilometara. Posebno su pozvani na uključenje u natjecanje pješaci, jer je svi ovih godina zabilježen veći odaziv biciklista.

Osim projekta “Pješke ili biciklom na posao” najavljen je i plesni događaj pod nazivom FlashMOVE koji će se održati u srijedu 27. rujna u 11 sati na Trgu Republike ispred Centra za kulturu Čakovec unutar obilježavanja Europskog tjedna sporta. Svjetski dan srca obilježit će se također javno-zdravstvenim akcijama “Biciklom za srce” i “Volonteri u parku” u Prelogu, u subotu 30. rujna.

Više informacija o svim programima kao i prijave za natjecanje “Pješke ili biciklom na posao” potražite na internet-stranici Zavoda www.zzjz-ck.hr

foto: rr

press biciklom_pjeske posao (9)

Ostavi komentar