Od jučer, petak 11. listopada, traje promotivna akcija Tjedan restorana i traje do nedjelje, 20. listopada.
U tom razdoblju za samo 100 kuna možete uživati u slijedu od 3 jela.
Tjedan restorana je promotivna akcija sa svrhom promocije i promidžbe gastronomske scene Hrvatske u suradnji s ugostiteljskim objektima. Koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole te prilagođen hrvatskom tržištu.
Popis međimurskih restorana koji sudjeluju u akciji:
Barok
Cijena ručka: 100 kn
Cijena večere: 125 kn
PREDJELO
1. Krem juha od kestena i tartufa
2. Juneći carppaccio s pestom od bosiljka i pinjola
3. Fuži s pršutom, medom i artičokama
GLAVNO JELO
1. Domaći burger s ramstekom, potočarkom, chipotel majonezom i čipsom od pancete
2. Pačji batak i zabatak confit, umak od naranče, kolač od mlinaca i svježeg sira
3. Filet smuđa na rižotu od poriluka, krema od mrkve i anisa
DESERT1. Cheese cake od kestena na umaku od jagode i hibiskusa
2. Međimurska pita s orasima, jabukom i pekmezom od šljiva
3. Kolač od buče i bourbon vanilije
Čaša vina uz večeru
Restoran Barok
Adresa: Milke Trnine 19, 40000 Čakovec
Telefon za rezervacije: 040/363 726
RESTORAN SUDJELUJE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM
Le Batat Healthy Dining
Cijena ručka : 100 kn
Cijena večere: 125 kn
JELOVNIK I
Predjelo 1: Waldorfska salata
Predjelo 2: Krem juha od buče s prženim bučinim sjemenkama
Glavno jelo: Njoki od ljubičastog batata s povrćem i bučinim košticama, sezonska salata
Desert: Pjenasti kesten pire u čaši s čokoladom
JELOVNIK II
Predjelo 1: Domaći brusketi s mesom i bučinim uljem
Predjelo 2: Krem juha od batata s prženim lješnjacima
Glavno jelo: Pureći steak na podlozi od povrća iz woka s rikulom i domaći žličnjaci od sira na umaku od gljiva, sezonska salata
Desert: Kolač od domaćeg pekmeza i grisa
JELOVNIK III
Predjelo 1: Čips od batata s medom i mirodijama iz našega vrta
Predjelo 2: Bistra juha s domaćom ribankom i sviježe kuhanim povrćem
Glavno jelo: Prženi šaran u kukuruznom brašnu s krumpirom sotiran na domaćem bučinom ulju, sezonska salata
Desert: Pita od buče, Čaša vina
Restoran Le Batat Healthy Dining
Adresa: Izvorska 3, Toplice Sveti Martin, 40313 Sveti Martin na Muri
Telefon za rezervacije: 040/ 315 005RESTORAN SUDJELUJE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM
Međimurska hiža
Cijena ručka: 100 kn
Cijena večere: 125 kn
PREDJELO
1. Confit od pilećih jetreca s tartufatom, toast
2. Domaći bučini njoki s vrganjima i pancetom
3. Juha od butternut i hokaido tikvica s mrkvom i đumbirom
GLAVNO JELO
1. Pačja prsa u umaku od porta, pire od buče s kruhovom roladom
2. Svinjski lungić omotan u pršut, umak od kapara, zelena palenta i pire od pečene kruške
3. File pastrve punjen pireom od povrća s umakom od suhih smokava
DESERT
1. Cheesecake s jabukom
2. Domaće praline s čokoladom i batatom
Restoran Međimurska hiža
Adresa: Gajeva 35, 40000 Čakovec
Telefon za rezervacije: 040/ 390 011RESTORAN SUDJELUJE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM
Pozoj
Cijena ručka: 100 kn
Cijena večere: 100 kn
PREDJELO
1. Punjena paprika s aromatiziranom integralnom rižom – paprika, luk, integralna riža, peršin, pinjoli, grožđice, maslinovo ulje, menta, limun sok, cimet, šećer
2.Krem juha od buče s komadićima gorgonzole -butternut buča, sol, luk, češnjak, temeljac, vrhnje za kuhanje
3. Salata od cikle i tamnog graha -cikla, naranča, grah, cimet, komorač, sjemenke, bučino ulje, aceto balsamico
GLAVNO JELO
1. Povrtna carbonara -paprika, tikvice, maslinovo ulje, kukuruz šećerac, penne rigate (tjestenina), jaje, parmezan, edamer
2. Teriyaki lungić s pečenim krumpirom uvaljani u kukuruzno brašno -svinjski lungić, kukuruzno brašno, mirin, šećer, soja sos, sake, sezam, čili prah, ulje, češnjak, đumbir, jabuka
3. Nadjevena mljevena junetina punjena šljivama, prelivena demi glace umakom, na postelji od crvene leće -mljevena junetina, šljive, crvena leća, korjenasto povrće, maslinovo ulje, maslac
DESERT
1. Bučnica – butternut buča, sir, jaja, vučeno tijesto, sol
2. Rolada od mandarine -jaja, kakao, mandarine, mlijeko, puding vanilija, šečer, maslac, coulis od mandarine
3. Pita od tamne čokolade i malina -tamna čokolada, ricotta sir,maline, drobljeni lješnjaci
Restoran Pozoj
Adresa:Matice hrvatske 6, 40000 Čakovec
Telefon za rezervacije: 040/ 673 033RESTORAN SUDJELUJUE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM
Terbotz
Cijena ručka: 100 kn
Cijena večere: 125 kn
PREDJELO
1. Krem juha od crvenog zelja
2. Marinirani kapun na lisnatoj salati s orašastim plodovima i pečena cikla
3. Punjene rolice od lijevanog tijesta sa sirom i povrćem na domaćoj šalši od rajčice
GLAVNO JELO
1. Pečena pileća prsa s umakom od crvenog grožđa, njoki od cikle i muškatne buče s kaduljom
2. Paketići vučenog tijesta s hajdovom kašom i telećom jetrom na pireu od batata
3. Svinjski kare punjen gljivama, kestenom, aromatiziranim maslacem i kalapajsani krumpir
DESERT
1. Prhko i sočno sa šljivom
2. Kolač od aronije i čokolade
3. Pita od muškatne buče, cimeta i bučinih koštica
Restoran Terbotz
Adresa: Železna Gora 113, 40312 ŠtrigovaTelefon za rezervacije: 040/857 444
RESTORAN SUDJELUJE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM
The Garden Bar & Kitchen Čakovec
Cijena ručka: 100 kn
Cijena večere: 125 kn
JELOVNIK I
Mesni menu “Moderno Međimurje” + 0,5 L The Garden Pilsner
Predjelo: Domaći trganci od pirovog brašna, ragout od dimljenog goveđeg jezika i graška, krema od mladog kozjeg sira, cikla marinirana u bučinom ulju
Glavno jelo: Sporo pečena patka, trgana pa zapečena u svinjskoj maramici, grilani žganci od heljde s pečenim lukom i suhim vrganjima, chutney od bundeve, karamelizirano vrhnje, pačji sos, hladno kuhana plahtica bundeve
Desert: Međimurska gibanica mousse
JELOVNIK II
Riblji fusion menu + 1 dcl Pro et contra Chardonnay Štampar
Predjelo: Okonomiyaki – japanska slana palačinka s kineskim zeljem zapečena s tigrastim kozicama, katsu umak, wasabi mayo, salatica, dresing od sezama, i rižinog octa
Glavno jelo: File lososa mariniran u miso/sake marinadi zapečen u pećnici, pire od narančastog batata s đumbirom, domaći brzo kiseljeni kiseli krastavci, krema od hrena
Desert: Poširana kruška u crnom vinu, reducirani sirup od poširanja, pire od kruške, mousse od kestena s rumom, hrskavi parmezan, crveni papar
JELOVNIK III – Vege menu + 1 dcl Sauvignon Belović
Predjelo: Krem juha od češnjaka s dinstanim porilukom i šampinjonima pečenim u soja sosu, suncokretove sjemenke s čilijem, peršin, bučino ulje
Glavno jelo: Tikvica punjena kremom od pečenog krumpira, zapečena s cheddar sirom, grilani tofu, salatica, cezar dresing, tostirane bučine koštice, džem od rajčice
Desert: Kolač od banane i kokosa, coulis od višnje, muškatni oraščić
Restorana The Garden Bar & Kitchen
Adresa: Ulica Perivoj Zrinskih, 40 000 Čakovec
Telefon za rezervacije: 040/390 777
RESTORAN SUDJELUJE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM