Radno u Nedelišću: Uskoro uređenje parkirališta u Pretetincu, rekonstrukcija prometnice u Slakovcu

U nastavku prenosimo priopćenje Općine Nedelišće.

U četvrtak 25. svibnja, načelnik Općine Nedelišće potpisao je tri ugovora kojima će se poboljšati prometna infrastruktura na području općine. Najveća je investicija rekonstrukcija prometnice u Slakovcu, dijela koji prolazi od centra naselja kod čige – zaštitnog znaka Slakovca – pa do izlaska iz naselja. Tamo će se izgraditi pješačka staza, urediti oborinska odvodnja koja muči stanovnike prilikom velikih kiša, a u suradnji s ŽUC-om Međimurske županije spomenuta će prometnica dobiti i potpuno novi sloj asfalta. Vrijednost navedenih radova je gotovo 400.000€, javnom je nabavom kao najpovoljniji izvođač odabrana Tegra, a rok završetka je kraj ove godine.

Drugi se ugovor odnosi na rekonstrukciju zavoja na križanju Ulice Vladimira Nazora i Trnavske ulice u Nedelišću. Ovih je dana u tijeku rušenje kuće koja se nalazi u pravom kutu zavoja, nakon čega će se izvršiti rekonstrukcija prometnice, spajanje pješačkih staza s obje strane ulice, napraviti izlaz iz Trnavske ulice na novo raskrižje i urediti četiri dodatna parkirališna mjesta na prostoru ispred ambulante. U dvorištu srušenog objekta uredit će se prostor za 15-ak novih parkirališnih mjesta, tako da neće više biti gužve na parkiralištu ispred općinske uprave. Na ovoj javnoj nabavi najpovoljnije je poduzeće bio Gradax, vrijednost je radova gotovo 150.000€, a rok završetka je do početka jeseni.

Trećim ugovorom pristupit će se uređenju parkirališta kod Doma kulture u Pretetincu. Taj lijepo obnovljeni dom ima dvoranu koja se svakodnevno koristi, uz nju je Općina uredila i modernu kuhinju, te se često okuplja veliki broj ljudi koji nemaju gdje parkirati svoja vozila. Stoga je načelnik Novak potpisao još jedan ugovor s Tegrom kako bi se na livadi uz objekt napravilo parkiralište čija je vrijednost gotovo 90.000€. Radovi bi trebali završiti do Dječje biciklijade Udruge žena Pretetinec, koja će se održati 1. srpnja na vanjskim terenima Doma kulture.

Ovih je dana završena i prva ulica u novom naselju Zavrtje u Nedelišću – Ulica Antuna Mutvara gdje je Općina uredila prometnicu i pješačke staze. Radovi se odvijaju i na izgradnji pješačke staze u Pušćinama, kako bi se spojila dva već izgrađena, ali nepovezana dijela pješačke staze s istočne strane državne ceste D3. Vrijednost radova u Zavrtju je 41.000€, a pješačke staze u Pušćinama 57.000€.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE