Plivači Čakovca izborili plasman na kadetsko prvenstvo Hrvatske

slika ČPK (1)
Odlični čakovečki plivači

Tri člana čakovečkog plivačkog kluba; Borna Bičak, Matija Tropša i Meri Furdi sigurni su sudionici Zimskog kadetskog prvenstva Hrvatske. Naime, trojac je na 11. međunarodnom mini Grand Prix mitingu „Sv. Krševan“ koji je 16. i 17. studenoga održan u Zadru isplivao limite koje propisuje Hrvatski plivački savez. Osim njih, nastupali su i Sara Puklavec, Hana Mesarić te Lucija Trupković. Inače, na plivačkom mitingu kojeg organizira PK Zadar nastupilo je 620 plivačica i plivača iz 30 hrvatskih, bosansko-hercegovačkih i slovenskih klubova.

Na rasporedu je bilo 11 disciplina u tri uzrastne kategorije za plivačice i plivače. U jakoj konkurenciji plivači iz Čakovca ostvarili su solidne rezultate, a najuspješniji su bili Matija Tropša i Meri Furdi. Tropša je bio 4. u disciplini 200 metara leptir te mu je medalja izmakla za dlaku dok je Furdi osvojila 7. mjesto na 200 slobodno i 9. na 800 slobodno.

Plivači su nastupili pod vodstvom trenera Antonia Šanteka i Gorana Kolarića koji su po povratak u bazu, Gradske bazene „Marija Ružić“ u Čakovcu bili zadovoljni postignutim.

– Ostvarili smo cilj zbog kojeg smo i išli u Zadar, a to je hvatanje limita za zimsko kadetsko prvenstvo. Ovo će biti još jedna godina za redom u kojoj imamo predstavnike na najvažnijem natjecanju u godini. Ponosan sam na svoje plivače i vjerujem kako ćemo od svih njih čuti još dobrih vijesti u budućnosti. Njihovi dosadašnji rezultati daju nam pravo za to, a nama u klubu su potvrda da dobro radimo, izjavio je trener Kolarić.

Mladi plivači samo su posljednji u nizu produkt čakovečke plivačke škole koja, usprkos činjenici da dolazi iz male sredine s nerazvijenom tradicijom plivanja, dokazuje da se može nositi s najboljima u Hrvatskoj.

Ostavi komentar