Plaća od 6000 za oko 300 kn niža je za 10 dana samoizolacije

novac
Bezgotovinsko plaćanje još u Hrvatskoj ni izbliza nije istisnulo gotovinu.

U samom smo središtu drugog vala pandemije koronavirusa u kojoj se pojavljuju i brojna pitanja vezana uz egzistenciju naših građana. Među njima je fama koja kruži u međimurskoj javnosti da se zaraženima koronom ne sugerira prijavljivanje svih kontakata jer se dobiva 2 do 3 tisuće kuna manja plaća za dva tjedna odsustva s posla zbog samoizolacije. Samoizolacija je do listopada bila 14 dana, a sada je smanjena na samo 10 dana.

Stoga, smo istražili što za zaposlenog znači kad mora otići u samoizolaciju kad je u pitanju smanjenje njegovih primanja. Zaključak je da oni koji imaju gole neto plaće bez osobnih odbitaka oko 4000 kuna ne gube ništa, oni s prosječnom međimurskom plaćom koja je oko 5000 kuna gube oko 100-200 kuna, a s primanjima od 6000 kuna oko 300 kuna. Tek oni koji zarađuju iznad tih iznosa, a posebice oni koji primaju više od 10.000 kuna neto, mjesečno gube veće iznose.

Cijeli tekst o naknadama koje se dobivaju za vrijeme samoizolacije ili pak bolesti COVID-19 donosimo u novom broju Međimurskih novina koji je u prodaji od petka, 6. studenog.

Ostavi komentar