22.5 C
Čakovec
Utorak, srpanj 7, 2020

„Pismo z Galicije“ u Maloj Subotici – predstava povodom Međunarodnog dana žena

Povodom Međunarodnog dana žena Općina Mala Subotica će u Domu kulture u Maloj Subotici za pripadnice ljepšeg spola organizirati prigodnu predstavu “Pismo z Galicije” Kazališne skupine “Štolcer” iz Čakovca koja će se održati 07.ožujka s početkom u 18 sati.  

Dok su se ovih godina uvelike obilježavale velike obljetnice vezane uz Prvi svjetski rat i velika obljetnica pripojenja Međimurja Matici zemlji, malo se pažnje posvetilo svim hrabrim ženama koje su na svojim leđima iznijele teret najvećeg sukoba u dotadašnjoj ljudskoj povijesti.

Ulaz na predstavu je besplatan!

O PREDSTAVI:

Sa željom očuvanja narodnih običaja  te izvornih dokumenata i pisama iz prošlosti, došlo se do ideje postavljanja ovog komada na kazališne daske. Predstava se igra na kajkavskom dijalektu čime se htjela uprizoriti autentičnost vremena o kojem govori.

Uskrs je 1917. godine Marika je još jedna u nizu žena koja iščekuje pozitivne vijesti o svom suprugu s daleke bojišnice Galicije. Đurek je još samo jedan u nizu muškaraca koji kreće na frontu. Iz Galicije stiže Jožino pismo, ali ga je teško otvoriti… Tko će otići, tko će se vratiti i na kraju tko će ostati…emocije i sudbina….ljubavna priča..ili…

Ostavi komentar