Pismo jednog umirovljenika: ako brzo umrem, država će na meni zaraditi

umirovljenici
Naši umirovljenici

U našu redakciju stiglo je zanimljivo pismo jednog umirovljenika u kojem se mnogi mogu prepoznati. Evo što piše u njemu piše:

Svaki dan nađem novu teoriju zavjere o virusu koji nas sve muči. Odavno je poznato da će zarađivati proizvođači cjepiva, no plašim se najnovije teorije zavjera. Čak i znanstvenici smatraju da će se zbog koronavirusa skratiti ljudski život iz više razloga. Više nema sigurne starosti. 

Mnogi od nas sanjaju da će dočekati mirnu i sigurnu starost, kad tamo negdje u zasjedi čeka vuk zvan korona da nas pospremi pod zemlju. Ako pak ne uspijete dobiti virus, sredit će vas doktori jer neće moći pomoći kod drugih bolesti zbog zauzetosti bolnica.

Odjednom ispada da nam starost neće biti ni sigurna ni jednostavna. Baš računam: ako nam korona i druge bolesti skrate život za nekoliko godina, to će za državu zapravo biti ogroman dobitak jer neće morati isplaćivati mirovine. 

Znači, ono što je dobro za pojedinca, dug život, nije dobro za državu i obratno. Kraći život pojedinca dobar je za državnu blagajnu i osiguravajuća društva. 

Cijelo pismo donosimo u novom Međimurskih novina koji je u prodaji od petka, 18. rujna.

Ostavi komentar