Pinkleci novom predstavom bojaju vašu maštu

Premijera Pinkleca Plavo sunce na žutom nebu iako namjenjena djeci vrlo je slojevita i odrasle intrigara i vodi u bojanje svoje mašte. Neverbalna predstava tjera na razmišljanje i razvijanje apstraktnog mišljenja. U glavnim ulogama su boje i to dva nespojiva koncepta CMYK žuta i cyan i RGB crvena. Boje u ovom slučaju to nije briga nego ih zanima pronaći druge boje.

Kroz neobičan i inovativan pristup, vrlo apstraktno i uz minimalno tekstualno sugeriranje, ova predstava bavi se pitanjem mašte i naše hrabrosti da preskočimo neke ustaljene obrasce gledanja na svijet. Apstraktna forma predstave temeljena na crtežima, zvukovima, bojama, glazbi i pokretu nastupa vrlo mistično, otvarajući nam neki novi prostor promišljanja o kazalištu koje nije nužno temeljeno na izgovaranju teksta.

Tko su oni i hoće li pronaći ostale boje? Ili će se opeći na vrućem pijesku i odustati? I što je to jako, jako važno što nisu znali?

Glumačka igra troje glumaca vodi nas u potpuno novi, mistični svijet mašte, pokretom nam otkrivajući slojeve predstave koja baš poput mašte- u interpretaciji nema granica.

slikovnica u pokretu

Redatelj: Romano Bogdan

Tekst i dramaturgija: Ivona Marciuš

Koreografija: Virna Hošnjak

Glazba: Bojan Miljančić

Igraju: Bruno Kontrec, Karolina Horvat, Mario Jakšić

Glas u offu: Davor Dokleja

Galeriju pogledajte ovdje (Boje)

Foto:Mario Golenko

Ostavi komentar