Piknik podrške za oživljavanje Međimurske hiže

Izletište i ugostiteljski objekt “Međimurska hiža” – bili su jedno od simbola turističke ponude Međimurja. Izgrađena 1974.god., Međimurska hiža uveseljavala je generacije i generacije Međimuraca i njihovih gostiju.
Pamti se po brojnim proslavama (pogotovo prvomajskim), feštama sa svojim radnim organizacijama, svadbama uz bogatu autohtonu gastronomsku ponudu. Na udaljenosti niti 5 km od centra Čakovca, smještena u gustoj šumi nudila je savršenu priliku za bijeg iz gradske vreve. Nažalost glavni objekt stradao je u katastrofalnom požaru 1998. god.
Godine koje su uslijedile nisu donijele puno dobrog izletištu. Propadanje i nestanak bivšeg velikog ugostiteljskog sustava, privatizacija i daljnja devastacija doprinijeli su potpunom zapuštanju lokaliteta.
Sve do godine 2022. kada se javlja tračak nove nade, rješavanjem složene vlasničke strukture i vizijom u oživljavanje nekad iznimno popularne destinacije.
Planovi revitalizacije i ponovnog oživljavanja izletišta obećavaju da će 2024. biti godina ponovnih susreta i druženja u legendarnoj Međimurskoj hiži.
Dugo nije bilo dobrog druženja u Međimurskoj hiži. Vrijeme je da se to prekine!
Ove godine odlučeno je napraviti prvu proljetnu feštu pod nazivom: Piknik podrške revitalizaciji Međimurske hiže i sve pozivati – na besplatan grah u subotu 13.4.2024. od 11h do 15h na poznato mjesto u Balogovec.

Kuhalo se 300 porcija graha, a do 13 sati podijeljeno je 350 porcija, bilo je roštilja i kobasica, hladnog gemišta za starce i ledenog čaja za klince. Hranu je spremala ekipa iz restorana Stari Grad Čakovec.Uživo na gitari zabavljao je Srećko Krištofić – Srejo.

Idealno za uzeti dekice, povesti klince i proštati Balogovečkom šumom. Veliki broj ljudi se okupio tako da zabave neće manjkati.
Galeriju pogledajte ovdje (PIKNIK PODRŠKE)

 

Foto: Mario Golenko

Piknik podrške

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE