Petar Sprčić, član Uprave HEP-a uvjerava da poskupljenja plina za građane ove godine neće biti

trovanje plinom
Ilustracija: Plinski bojler

Promjena cijena plina do 1. travnja iduće godine neće biti, poručio je Član Uprave HEP-a Petar Sprčić, član Uprave HEP-a.

Najavio je da poskupljenja plina za građanstvo ove godine neće biti te da neće biti ni problema u opskrbi s plinom gostujući u Studiju 4, HTV-a .

– Cijena plina za kućanstva se kreira temeljem indeksa, dakle, cijena plina koju opskrbljivač prema kupcima može odrediti računa se kao prosjek određenih indeksa. Cijena plina od 1. travnja iduće godine formira se na osnovi indeksa koji se uzimaju svaki dan od 1. travnja ove godine do 28. veljače iduće godine i tek ćemo 1. ožujka iduće godine znati cijenu plina koja će biti od 1. travnja. Promjena cijena plina do 1. travnja iduće godine neće biti, poručio je  Sprčić.

.- Skladišta su sada otprilike 73% puna na razini Europe, neke zemlje su i na 50-60%, neke su na 80-90%. Mi smo iznad 80%. Ja mislim da, prvenstveno s aspekta sigurnosti u Hrvatskoj, moramo reći da nema LNG terminala, tu bi uvijek bilo nekakvo pitanje, naglasio je Sprčić.

Trening mladih hrvatskih nogometaša

Ostavi komentar