Petar Slukić, Aida Trstenjak te Sven i Laura Strahija okitili se zlatom na Croatia Openu u Rijeci

Karate klub Globus ima čak četvero dvostrukih prvaka, mladih članova kluba koji su osvojili naslov prvaka države, a sve to potvrdili su osvajanjem zlatnih medalja na Croatia Openu u Rijeci. Petar Slukić, Aida Trstenjak te Sven i Laura Strahija su napravili ovaj iznimni podvig.

Braća Sven i Laura dolaze iz Dekanovca, Sven ima 14 godina, jednu više od sestre Laure. Starije dijete u obitelji Strahija prvo se počelo baviti karateom i to još u vrtiću nakon što je s ocem posjetio karate turnir u Varaždinu.

Sven kao svoj najveći uspjeh izdvaja srebro s Prvenstva Balkana iz 2019., a tome može i pridodati tri puta osvajanje titule najboljeg u državi, broncu sa Svjetskog kupa te peto mjesto na Svjetskoj ligi u Cipru.

Laura je bila četiri puta prvakinja Hrvatske, treća na Prvenstvu Balkana i treća na Svjetskom kupu. I Sven i Laura ne bi mogli bez razumijevanja i podrške okoline.

-Ima tu puno treninga, školskih obveza, vikendom natjecanja pa sve treba dobro isplanirati. No, za sada nam to prilično dobro ide, a stignemo ubaciti i kvalitetno vrijeme s prijateljima, izjavljuju Strahije.

13-godišnja Aida Trstenjak iz Mala Subotice većinu svog života trenira karate. Počela je s 5,5 godina i odmah se joj dopalo.

Iako je tek postala tinejdžerka već ima pozamašnu kolekciju medalja i trofeja. Tako je dva puta bila prvakinja Hrvatske, zlatna na Croatia Openu, a osvojila je i Svjetski kup u Umagu, te srebro na Svjetskoj ligi u Cipru. 

-Puno mi znači način na koji me treneri Mladen Vizinger, Dejan Slukić i Tomislav Magdalenić pripremaju. Ima tu uvijek i zezancije, ali radi se naporno. Nije lako, ali svakim danom sam sve bolja i bolja, izjavila je Aida.

Za Petra Slukić može se reći da je bio predodređen da trenira ovaj borilački sport. Naime, tata Dejan je trener, a brat Josip natjecatelj u Globusu. Pratio je dvojicu starijih Slukića koji su ga poticali, učili i bodrili da i on postane karatist.

Logičan slijed je bio da se i on okuša u karateu. Do sada je bio tri puta prvi na Prvenstvu Hrvatske, dva puta prvi na Croatia Openu i treći na Svjetskom kupu.

Odličan učenik petog razreda Osnovne škole u Nedelišću rekao je da mu puno znači što se u Karate klubu Globus osjeća kao dio jedne velike obitelji.

-Imam onu svoju, a i ovu drugu, Globusovsku. Idemo na puno natjecanja, puno treninga, nekad i po dva na dan i sve to radimo s veseljem jer smo prava klapa, naglašava bistar mladić iz Nedelišća.

Svima četvero zajedničko da se i u budućnosti vide u karateu i da ne bi mijenjali ovaj sport, okruženje, trenere, prijateljstvo s ničim drugim. I upravo se u tome krije tajna uspjeha Karate kluba Globus iz Čakovca i Male Subotice.

Tekst:tj

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE