Ovaj četvrtak štrajkaju Međimursko veleučilište i Učiteljski fakultet Čakovec, a fakulteti i veleučilišta najavljuju štrajk jednom tjedno

Kao što je u srijedu najavio glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Vilim Ribić, u četvrtak se održava jednodnevni štrajk u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Danas tako štrajkaju sveučilišta, veleučilišta, fakulteti, visoke škole i infrastrukturne ustanove.

U Međimurju postoje dvije visokoobrazovne institucije koje su u štrajku: Međimursko veleučilište i Učiteljski fakultet Čakovec. U oba dvije institucije, danas se nitko ne javlja na telefone kako bi doznali neku informaciju više.

Ribić je inače jučer naglasio da oni štrajkaju isključivo zbog tri kategorije zaposlenika u sustavu znanosti i visokog obrazovanja – nenastavnog osoblja, kojeg je oko 40 posto na Sveučilištu, predavača kojih ima oko 700 do 800, te umjetničkih suradnika, kojih je 20-ak na Sveučilištu.

Najavio je da bi idući štrajk, ovisno o razvoju događanja, trebao biti održan iduće srijede, a plan im je štrajkati jednom tjedno.

Ostavi komentar