OV Šenkovec: Ruža Sermek razriješena, umjesto nje predsjednik Alen Lajtman

Burno je bilo na večerašnjoj sjednici Općinskog vijeća u Šenkovcu. 

Nakon što se uz povišene tonove vijećnik Saša Horvat i predsjednica vijeća Ruža Sermek oko 20-tak minuta nisu mogli dogovoriti što će točno biti na dnevnom redu, to jest hoće li prijedlozi razrješenja predsjednice Općinskog vijeća i razrješenja oba potpredsjednika Općinskog vijeća koje su zatražili stranke SDP, HDZ i Nezavisna lista Matije Posavca biti uvršten na dnevni red, dnevni red je naposljetku bio izglasan i s tim točkama.

– Znači, dnevni red uz nadopunu koju smo primili od HDZ-a, SDP-a i Nezavisne liste Matije Posavec vezane uz razrješenje. S obzirom da ne želim opstruirati rad Općinskog vijeća satvljam te dvije točke kao 1. 2. na dnevni red, rekla je naposljetku Sermekova.

Vijećnici su uz 12 ruku za i jednog suzdržanog prihvatili takav dnevni red.

– Prelazimo na prvu točku dnevnog reda, a to je pokretanje postupka razrješenja oba potpredsjednika ovog vijeća, rekla je Sermekova, koja je prije nekoliko tjedana napustila SDP te će se priključiti Socijaldemokratima.

– I predsjednice, dodao je vijećnik Horvat.

– Budući da ste totalno u promašaju, kao što je bilo donošenje odluke o odabiru predsjednice, zasebna odluka, tako postoji i zasebna odluka o odabiru dva potpredsjednika, dodala je Sermekova i pročitala svima poslovnik gdje upravo to piše.

Vijećnik Horvat tvrdio se da se odluke moraju donijeti u kompletu jer je takav prijedlog. Sermekova je na kraju i prihvatila takav dnevni red te su točke stavljenje na glasanje.

Oba razrješenja usvojena su s 9 glasova za, jednim protiv i dva suzdržana.

– Mene ste razriješili i oba moja predsjednika. Samo vam želim reći, dozvolite mi toliko. Cijenjeni gospodin, ono što je cijelu godinu dana od kada je oformljeno vijeće, konstantno tražio, ne znam. Ja nemam takav osobni animozitet prema vama, ovo je žalosno. Uvijek je prirodno da izvršna i zakonodavna vlast su u određenom skladu. ovo što se sada događa je prevara volje birača. Samo toliko mogu reći. Mene samo zanima hoćete li svi vi koji ste u ovom poslu imati imati obraza pogledati u oči mještane naše općine i privatno reći da je moje smjenjivanje s funkcije najbolji put za boljitak ove općine, rekla je zaključno Sermekova.

– Vas je smijenila vaša bivša stranka SDP. Da ste pročitali tko je poslao smjenu, rekao je na to vijećnik Horvat.

Nakon toga bivša predsjednica OV-a je izašla iz vijećnice s vijećnicima Draženom Polakom (HNS) i Milenom Zelić (HNS).

Riječ je preuzeo pročelnik Nino Hren koji je naveo da do izbora novog predsjednika predsjedava prvi izabrani član s kandidacijske liste koja je dobila najviše članova na izborima, a to je bio vijećnik Saša Horvat.

Iako pročelnik Nino Hren nije bio siguran je li potom na dnevni red stavljena točka o glasanju o imenovanju novog potpredsjednika i predsjednika OV-a, vijećnik Horvat ih je potom uvjerio da je.

Nakon toga on je stao na čelu vijeća i odradio nastavka sjednice.

– Dozvolite da onda napravimo drugu nadopunu točke dnevnog reda koja je bila  da Općinsko vijeće moglo najnormalnije funkcionirati. Treba napraviti novi odabir predsjednika i potpredsjednika OV-a, rekao je Horvat.

Alen Lajtman (Nezavsina lista Matija Posavec) predložen je za predsjednika OV-a, a Stjepan Hoblaj (SDP) i Jurica Koštarić (HDZ) za potpredsjednike.

– Nemam ništa protiv kolega, ali smatram da je predsjednik OV-a obično bio čovjek sa zaslugama i nešto više iskustva i da je možda ovo degradiranje i omaložavanje uluge samog predsjednika OV-a, rekao je Mladen Hren (HNS) koji je prethodno bio jedan od potpredsjednika uz Juricu Koštarića.

– Mislim da je predloženi kolega visokoobrazovana osoba. Ja sam ušao u politikus 34 godine i neiskusan, bio sam bačen u vatru i nisam imao ama baš nikakvog iskustva. Tako da ja ne vidim da bi to bio problem za mladog kolegu, rekao je vijećnik Horvat.

Iako je Horvat za razrješenje prethodnog vodstava Općinskog vijeća inzistirao da se glasa u komadu kao što su predali zahtjev, sada su za predsjednika i potpredsjednike glasali odvojeno.

Prijedlog odluke o novom predsjedniku Alenu Lajtmanu (NL MP) prihvaćen je sa sedam glasova za i tri suzdržana. Isto tako osvojene su odluke o potpredsjednicima, Stjepanu Hoblaju (SDP) i Jurici Koštarić (HDZ).

Nakon toga u mirnijem tonu nastavljena je sjednica s ostalim točkama.

Više o burnoj političkoj situaciji u Šenkovcu donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE.

Stjepan Hoblaj, Alen Lajtman i Jurica Koštarić

 

 

Ostavi komentar