Otvorene ulice Zagrebački breg i Voćarski put u Selnici

Tijekom današnjeg dana u Općini Selnica boravio je saborski zastupnik Darko Horvat. Razlog njegova dolaska bilo je otvaranje cesta Zagrebački breg i Voćarski put u koje je uloženo 825.000 kuna, od čega je 600.000 kuna financiralo je Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak 225.000 kuna Općina Selnica. Tim je povodom selnički načelnik Ervin Vičević sazvao konferenciju za medije.

-Zahvaljujem se gospodinu Horvatu što je uvidio problem Selnice i nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti suradnju istim tempom. Darko Horvat je prvi saborski zastupnik koji je sjeo sa mnom u auto i prošao ceste kroz Gornji Zebanec i Bukovec, naše najproblematičnije točke- istaknuo je Ervin Vičević.

Saborski zastupnik Darko Horvat napomenuo pak je da bi volio da se ovakvi infrastrukturni projekti na području naših općina financiraju najvećim dijelom iz sredstvima EU fondova i iz državnog proračuna. Istaknuo je da neće dopustiti načelnicima da infrastrukturne projekte financiraju iz izvornog općinskog proračuna. Mora se pronaći model po kojem će općinske zajednice vrlo malim dijelom sudjelovati u financiranju takvih projekata.

– Ovo što mi je načelnik Vičević danas pokazao je, ustvari, jedno drugačije Međimurje od onoga što pokazujemo Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Najčešće im pokazujemo centar Čakovca, Prelog, Mursko Središće, a ne ovakva područja poput Bukovca i Zaveščaka u kojima ljudi još uvijek nemaju asfalt niti svu potrebnu infrastrukturu. Nije istina da u Međimurskoj županiji svugdje teče med i mlijeko – naglasio je Horvat.

 

Ostavi komentar