Otvorena izložba dječjih radova uz Dane Grada Čakovca i projekt “Čakovec – grad Zrinskih”

Učenici čakovečkih škola su oduševili svojim radovima na izložbi koja je otvorena u sklopu Dana Grada Čakovca i projekta “Čakovec – grad Zrinskih”. Dječji forumi, koji čine učenici, predstavili su svoje radove koji su nastali nakon provedenih aktivnosti u okviru projekta.

Projekt “Čakovec – grad Zrinskih” je važan dio programa rada Dječjeg vijeća Grada Čakovca. Svaka škola je odabrala i istraživala određeni aspekt života i djelovanja obitelji Zrinski u Čakovcu.

U sklopu projekta, učenici su posjetili Muzej nematerijalne baštine “Riznicu Međimurja” u Čakovcu, izradili društvenu igru, proučavali hranu i kuhinju u doba Zrinskih, izradili figurice Pozoja, uglazbili legendu o Pozoju i mnoge druge aktivnosti.

Svi rezultati istraživanja i aktivnosti učenika su prezentirani na izložbi koja se održala u “Bedemu” kao dio Dana Grada Čakovca. Uz mentore, predstavnike škola i posjetitelje, učenici su ponosno predstavili svoje radove.

Posebno treba istaknuti da su Dječji forumi OŠ Ivanovec i III. OŠ Čakovec sa svojim radovima izabrani i pozvani na državnu smotru projekata Građanskog odgoja i obrazovanja – Projekt građanin. Ova priznanja svjedoče o kvaliteti rada i angažmanu učenika i njihovih mentora.

 

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE