Otvarajući lažne štednje, dvije bankarice oštetile banku u Čakovcu za 2 milijuna eura

Uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakinjom i 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, osumnjičene su u svojstvu djelatnica banke u Čakovcu, u razdoblju od listopada do prosinca 2023. godine, klijentima banke nudile te potom sklapale ugovore o oročenim štednjama uz mjesečnu kamatu od 1 %, s rokom oročenja od šest mjeseci.

Spomenute štednje uz kamatu od 1 %, kao proizvodi banke nisu se nalazile u službenoj ponudi. Ujedno, osumnjičene su prilikom preuzimanja novca predavale klijentima lažne ugovore o štednji, čime su kod njih stvorile lažni dojam o legalnosti takvog bankarskog poslovanja. Nakon sklapanja ugovora takva oročenja nisu evidentirana u službenim evidencijama banke.

Osumnjičene su novac s oročenih štednji koristile za razne financijske malverzacije te su time stekle protupravnu imovinsku korist. Opisanim zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju prouzročile znatnu štetu trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu u iznosu od najmanje 1.800.000 eura.

Uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Izvor: PUM

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE