Oto Križan: Zašto sam bolničku uslugu prisiljen potražiti drugdje?

oto križan
- Meni trenutno nije problem otići do Koprivnice, no to ne znači da i drugi mogu samo tako, umjesto u Čakovec, skočiti do bilo kojeg drugog grada, ističe Oto Križan

Otmar Križan ili poznatiji pod imenom Oto iz Male Subotice, već se gotovo tri godine bori s bolešću glasnica i grkljana da bi na kraju, zbog tumora, završio s govornim aparatom.

Cijelo to vrijeme, bio je pacijent dr. Leona Vrtarića koji ga je i dva puta operira u čakovečkoj bolnici i u kojeg ima iznimno povjerenje te samo riječi hvale. Međutim, on odnedavno više ne radi u našoj bolnici.

– Mi svi koji imamo govorne proteze, trebamo česte kontrole, objasnio nam je Oto Križan i dodao: – Naime, ako one propuste, ne možemo piti, jesti, stalno kašljemo i moramo ići na njenu zamjenu. Odjelna sestra Violeta rekla nam je da nam u Čakovcu, protezu, više nema tko zamijeniti pa smo prisiljeni ići u Koprivnicu, Varaždin ili Zagreb. Kako se tko i gdje snađe.

Njemu trenutno nije problem otići do Koprivnice, no to ne znači da i drugi mogu samo tako, umjesto u Čakovec, skočiti do Koprivnice.

Cijeli članak naše novinarke Vlaste Vugrinec pročitajte u tiskano izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar