OTKUP PŠENICE: Čakovečki mlinovi Premium klasu otkupljuju po 1,22 kn/kg

kombajn žetva ječam
Kombajni se polako pripremaju za žetvu

Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec obavještavaju poljoprivredne proizvođače da će od petka 5. srpnja 2019.godine u silosu u Čakovcu primati na prodaju i polog pšenicu i raž roda 2019.

Pšenica se prima svakim danom od 6 do 21 sat.

Raž se prima radnim danom od 7 do 14 sati, uz posebnu napomenu da ista treba biti suha – raž s vlagom iznad 13,5% neće se primati.

Otkup će trajati do popunjenja silosnih kapaciteta, a najkasnije do 15. kolovoza 2019.

Otkup će se obavljati sukladno uvjetima otkupa koji su javno objavljeni na otkupnom mjestu u silosu Čakovec (mjesto isporuke) i na web stranicama Čakovečkih mlinova, a koji se temelje na Pravilniku o ugovornim odnosima pri otkupu pšenice Ministarstva poljoprivrede od 26.06.2019.

Cijena za Premium klasu je 1,22 kn, za 1. klasu 1,15 kn, za 2. klasu 1,06 kn i za 3. klasu 0,97 kn dok je cijena za raž 1,05 kn uz odbitak 1% ulaznog kala. U cijenu je uračunat i prijevoz do silosa Čakovec.

Neće se primati pšenica s proteinom manjim od 10,5%, vlagom iznad 21%, hektolitarskom masom manjom od 74 kg/hl, niti s primjesama iznad 6%. Također se ne primaju tritikal (pšenoraž), ječam i zob. Pšenica ili raž koja se prima mora biti zdrava, mikrobiološki ispravna, nezaražena biljnim bolestima ili štetnicima, podobna za uporabu u mlinskoj industriji za proizvodnju ljudske hrane.

Isplata za prodanu pšenicu i raž je u roku od 2 radna dana po predaji žitarica u silos.

Gore navedeni uvjeti otkupa su važeći za sve vlasnike žitarica – trgovačka društva, obrte i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, te seljačka ili obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Vlasnici žitarica prilikom predaje žitarica obavezni su dati na uvid:
– Broj računa za isplatu u IBAN formatu

– Knjižicu pologa u slučaju predaje na polog

– Potvrdu Porezne utvrde ukoliko imaju status obveznika po PDV-u

Za vrijeme prihvata pšenice privremeno će se regulirati i promet oko mlina u Čakovcu. Dostavni traktori i kamioni dolaze ulicom Žrtava fašizma (od strane Elektre) prema Mlinskoj ulici te će na parkiralištu uzduž navedene ulice formirati kolona. Iz Gajeve i Novakove ulice neće se moći ulaziti u kolonu niti na istovar pšenice.

U mlinu će se za vrijeme žetve moći besplatno dobiti vlažna pljeva. Svi zainteresirani se mogu javiti g. Hunjadi Mladenu radi dogovora.

Ostavi komentar