1.7 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

Osnovnoškolci Belice pobjednici eko kviza Ne dvoji nego smeće odvoji

Danas je u Poduzetničkom centru Prelog održan tradicionalni 8. po redu Eko kviz o gospodarenju otpadom za učenike sedmih razreda.

U ovogodišnjem kvizu sudjelovalo je rekordni broj osnovnih škola njih 14 sa područja 14 JLS gdje PRE-KOM pruža javnu uslugu gospodarenja otpadom (Grad Prelog, Općine Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Goričan, Donji Kraljevec, Belica, Dekanovec, Domašinec, Podturen, Martijanec, Jalžabet i Pribislavec). I ove školske godine eko kviz je dio projekta “NE DVOJI NEGO SMEĆE ODVOJI !”, a kviz su financijski pomogle gore navedene JLS. Za sve škole učesnike kviza osigurana je i naknada za troškova prijevoza i sudjelovanja u kvizu u iznosu od 500 kn, a svi natjecatelji i mentori nagrađeni su PRE-KOM-ovim ručnikom za plažu “NE DVOJI NEGO SMEĆE ODVOJI !”. Glavna osobitost našeg kviza je što se uz teoretska znanja provjerava točnost i brzina sortiranja korisnog otpada.

Najuspješnije škole osvojile su vrijedne nagrade:

1. nagradu – 8000 kn osvojila je Osnovna  škola Belica u sastavu: NINA TURK, SVEN MESARIĆ, MARTA BORKOVIĆ

2. nagradu – 4000 kn osvojila je Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec u sastavu: IVANA JURIČAN, KJARA OKREŠA, KASIA GAJNIK

3. nagradu – 2000 kn osvojila je Osnovna škola Martijanec u sastavu: ANA TALAN, ANA POSAVEC, IVAN ŽUNKO

Nagrade su uručili direktor PRE-KOM-a Siniša Radiković i načelnik općine Pribislavec Matija Ladić. Predstavnica Županije Međimurske Sandra Golubić pročelnica za zaštitu okoliša bila je predsjednica žirija.

Izvor: GKP Prekom

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE