6.1 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Osebujna izložba slika bračnog para Petković

Zgrada Scheier ponovo je poprište još jedne odlične izložbe. U 18 sati otvorena je izložba slika bračnog para Petković iz Murskog Središća.

Milena i Marijan Petković dugo su poznati u slikarskim vodama i ovo im je prva zajednička izložba. Iako se stilski razlikuju u njihovim radovima mogu se naći sličnosti.

Milena njeguje izrazito apstraktni stil i puno eksperimentira u svojim radovima tako se usuđuje koristiti pijesak, zlatne listiće i sušilo za kosu. U svojim radovima sagledava doslovno dušu svijeta i izražava njenu ekspresiju. Osim slikarsva njeguje i književni stil a poznajemo ju i kao uspješnu kratoricu nakita. Marijan se posvetio svemirskim motivima planeta i maglica i u svoje slike unosi posebnu čar trodimenzionalnosti tako imate osjećaj da možete zaroniti u sliku i biti dijelom zvijezda. Dugi niz godina pomaže supruzi u postavljanju i snimanju izložaba tako je i dobio potrebu okušati se i u samostalnom stvaranju.

Zajedno predsjedavaju Milena kao predsjednica a Marijan kao dopredsjednik udruge Likovna republika u Svetom Martinu na Muri, gdje najčešće i izlažu svoje radove i organiziraju likovne kolonije.

Na otvorenju svoj osvrt je dala i Maša Hrustek Sobočan i navela kako se u radovima vidi izražajnost i zrelost oba autora.

Fotogaleriju pogledajte ovdje (izložba)

Foto:Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE