Osam starijih umrlo od korone: Stariji i bolesni pazite na sebe, a mlađi budite odgovorni prema njima

bolnica izolacija
Respiratori su u ovoj zdravstvenoj krizi od presudnog značaja.

Koronavirus najteže pogađa starije osobe i kronično bolesne što su govorile zastrašujuće slike broja mrtvih u rano proljeće iz Italije i nekih drugih zemalja, stoga je vijest o čak 8 umrlih starijh osoba u samo jednom danu koji su bili pozitivni na koronavirus na 100.000 stanovnika upozoravajuća za naš gusto naseljeni kraj.

Posebice jer najveći broj osoba, više od 90 posto u Međimurju, iako ima koronu, nema simptome ili su oni jako blagi. Međutim sada kad su velike brojke zaraženih, nažalost oni koji su najpogođenija skupina, a to su stariji i kronično bolesni moraju se itekako čuvati, jer uslijed zaraze koronom uz životnu dob i sve druge bolesti mogu nastupiti komplikacije i najteži ishod.

Kao što je u petak objavio naš stožer, u proteklih 24 sata evidentirano je 8 preminulih COVID-19 pozitivnih osoba: muške osobe stare 8578 i 72 godine te ženske osobe stare 7388847384 godine s teškim dodatnim kroničnim bolestima. Prosjek životne dobi preminulih je 81,38 godina.

U Županijskoj bolnici Čakovec primljeno je novih 5 pacijenata te je, u ovom trenutku, hospitalizirano 50 pacijenta pozitivnih na virus COVID-19, od kojih se 5 pacijenata nalazi na respiratoru.

Kao što smo već pisali i upozoravali starije osobe, kao i kronično bolesne, posebno se trebaju pridržavati mjera socijalne distance, kao i svih drugih u ovoj situaciji, ne izlaziti na mjesta gdje je veći broj ljudi kao što su trgovački centri i slično, a mlađi posebice sad kad je sve veći broj asomptimatskih slučajeva trebaju biti odgovorni kad je u pitanju bliski kontakt s njima, kako se ne bi još povećavale ove nemile brojke.

 

Ostavi komentar