16.1 C
Čakovec
Srijeda, 28 veljače, 2024

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica: Domaćinstvo u Erasmus+ projektu Deplastify the Planet

U sklopu Erasmus+ projekta Deplastify the Planet, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica je bila domaćin od 12. do 19. svibnja. Učenici i učitelji iz partnerskih škola iz Austrije, Arube, Portugala, Španjolske i Belgije sudjelovali su u projektu te su imali priliku upoznati naš kraj i glavni grad Zagreb.

Glavni fokus projektnih aktivnosti bio je na problemu plastičnog otpada i njegovom rješavanju. Jedna od radionica pod nazivom Comic Book omogućila je učenicima da razviju priču o problemu plastike i kako ga riješiti. U narednim razmjenama učenika, strip će se dalje razvijati i pretvoriti u priču o deplastifikaciji planeta Zemlje.

Učenici su aktivno sudjelovali i u ostalim radionicama koje su pripremljene u suradnji s udrugama O.A.ZA u Zagrebu, Međimurska priroda, Sport za sve Mala Subotica, Tehnix, Reciklažno dvorište Pre-kom, Čakom, te u plesnoj i likovnoj radionici u školi.

Program domaćinstva pripremile su koordinatorica projekta Manuela Stričak i učiteljice Olivera Šercer Žokalj, Marija Jelenić, Mateja Čerepinko i Dora Puklek. U realizaciji su im pomogli učitelji Magdalena Sklepić, Tino Jelenić, Patricija Husajina, Andreja Švec i Iva Mihalic Krčmar, te ravnateljica škole Željka Štampar Zamuda.

Gosti su imali priliku predstaviti svoje škole kroz prezentacije, a domaćini sve aktivnosti koje smo  proveli u projektu do domaćinstva.

Učenici su bili smješteni u domovima učenika OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, što im je omogućilo da upoznaju način života i navike svojih vršnjaka u Hrvatskoj. Posebne pohvale idu roditeljima koji su izvrsno organizirali slobodno vrijeme za goste.

Projektom, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica očekuje pripreme za putovanja sljedeće školske godine, a prva destinacija bit će partnerska škola u Portugalu. Erasmus+ projekt ponovno je dokazao sve svoje prednosti, a pohvale gostiju za organizaciju i provedbu daju nam novu motivaciju za daljnju realizaciju projektnih aktivnosti.

 

Izvor i foto: Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE