5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

OŠ Sveta Marija dobiva sportsku dvoranu

Današnjim potpisivanjem ugovora s izvođačem radova, Međimurska županija osigurala je sudbinu sportske dvorane Osnovne škole Sveta Marija.

Zgrada je podignuta, no preostalo je, u upravo ugovorenoj fazi, završiti građevinsko-obrtničke radove, vrijedne 1.681.485 eura. Međimurska županija će ovu investiciju iznijeti iz vlastitog proračuna, a izabrani izvođač radova je tvrtka Tekeli projekt-inženjering iz Murskog Središća, čiji je direktor Igor Tekeli danas potpisao ugovor sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem.

Župan naglašava da ova investicija Osnovnoj školi Sveta Marija i sredini donosi višestruke dobrobiti te projekt više ne može čekati: „Odlučili smo sami dovršiti ovaj projekt kako zgrada dvorane ne bi predugo stajala nedovršena te bila izložena propadanju i oštećenjima. Završetkom projekta ne osiguravamo samo kvalitetnu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture učenicima, već i prelazak na jednosmjensku nastavu, s obzirom na to da će se u sklopu objekta urediti dodatne učionice“, istaknuo je župan.

Posao bi trebao biti završen do kraja godine, a paralelno će Županija tražiti izvore u fondovima za opremanje dvorane. „Nezadovoljni smo dinamikom davanja suglasnosti na projekte jer od kolovoza prošle godine, kada smo nadležnom Ministarstvu prijavili 15 projekata dogradnje škola te gradnje dvorana, još nema odgovora“, dodao je župan Matija Posavec.

Zadovoljstvo pokrenutom investicijom je na konferenciji za medije izrazila i ravnateljica OŠ Sveta Marija, Gorana Šavora Peter: „Nastavak izgradnje iznimno nas veseli jer smo bliže cilju – kvalitetnim uvjetima za odvijanje nastave, a dodatne učionice će nam omogućiti prelazak na jednosmjensku nastavu.“

U ime izvođača radova, Igor Tekeli je zahvalio na ukazanom povjerenju te izrazio vjeru da će svi građevinsko – obrtnički radovi, vanjsko uređenje, postavljanje hidroinstalacije, elektroinstalacija i strojarskih instalacija biti dovršeni do kraja godine: „S obzirom na to da smo izvodili i prvu fazu, projekt i zgrada su nam dobro poznati i vjerujem da će ovo biti još jedna suradnja na obostrano zadovoljstvo“, dodao je Tekeli.

Načelnica Općine Sveta Marija, Đurđica Slamek zahvalila je županu na istinskom prepoznavanju potreba i prioriteta ove općine: „Svetoj Mariji dvorana iznimno mnogo znači, a proračun nam ne omogućava veći omjer sufinanciranja, stoga zahvaljujem na ovom potezu koji će pridonijeti razvoju Škole, ali i općine te biti na korist i susjednim jedinicama lokalne samouprave koje sportsku dvoranu nemaju“, istaknula je Slamek.

Međimurska županija je ranije, u prvu fazu izgradnje objekta, uložila 600.000 eura. Jednodijelna dvorana bit će povezana sa školskom zgradom te se prostirati na 1.233 m², uključujući prizemlje i kat s tribinama te dvije učionice, koliko je potrebno za prelazak na jednosmjensku nastavu.

Uz učenike Osnovne škole Sveta Marija, kojih je s područnim odjelom u Donjem Mihaljevcu, trenutno 135, dvoranu će koristiti brojne sportske i druge udruge s područja ove općine i okolice.

Potpisivanju ugovora prisustvovale su i pročelnica za Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah, te pročelnica za Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Anita Strniščak.

Foto i tekst: Međimurska županija

3D prikaz buduće sportske dvorane

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE