16.1 C
Čakovec
Srijeda, 28 veljače, 2024

OŠ Ivana Gorana Kovačića u Pleškovcu: Uzbuđeni prvašići sjeli u školske klupe!

Uzbuđenje zbog prvog dana škole u novoj nastavnoj godini vladalo je danas na hodnicima i u učionicama OŠ Ivana Gorana Kovačića u Pleškovcu, a posebno su uzbuđeni bili prvašići i njihovi roditelji. 

Tim povodom u sportskoj dvorani je održan prigodan program, koji su pripremili tamošnji učenici i njihovi nastavnici.

OŠ Ivana Gorana Kovačića, inače, je jedna od najvećoj škola u Međimurju i ove godine bilježi porast prvašića, a toplu dobrodošlicu svim učenicima zaželio je ravnatelj Mladen Beuk, kao i župan Matija Posavec.

U Međimurju su roditelje najviše rasterećeni od troškova koja nosi jedna školska godina. Tu prije svega mislim na udžbenike, prijevoz, školsku prehranu, radne bilježne i asistente. Kada sve zaokružimo, ulaganja općina, gradova i Međimurske županije, pozicionira nas kao županiju koja najviše rasterećuje učenike i roditelje od troškova od svih regija u Hrvatskoj , dodao je u nastavku.

U Međimurju je ukupan broj učenika u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju veći za 130 učenika, 84 u osnovnoškoskom obrzaovanju i 47 u srednjoškolskom obrazovanju.

Ovaj tjedna će biti raspisan i javni poziv za nabavku radnih materijala za sve učenike srednjih škola. Dodijelit će se 300 kuna, najavio je župan Posavec.

Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović najavio je dogradnju Područne škole u Zasadbregu.

Želja nam je danastavimo projekt dogradnje PŠ Zasadbreg i da tijekom iduće školske godine napravimo adaptaciju škole kako bismo omogućili pohađanje škole u jednoj smjeni, kao i boravak u školi, naglasio je načelnik Nagrajsalović.

Programu je prisustvovao i novi župnik Danijel Bistrović, koji je izvršio blagoslov za početak nove školske godine.

Foto: Sanja Heric

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE