6.1 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

OŠ Hodošan partner u Erasmus+ KA2 projektu Go-Car-Go PLUS

OŠ Hodošan od ove godine po prvi puta sudjeluje u Erasmus+ KA2 projektu pod nazivom Go-Car-Go PLUS.

Riječ je o jednogodišnjem projektu u sklopu kojeg će učenici izrađivati ekstramobil na zadanu šasiju (podvozje). Projekt je nastavak projekta Go-Car-Go autora  Stanka Kostanjevca iz Šolskog centra Ptuj dok su u našoj školi za projekt bili zaslužni mentori Kristijan Ovčarić i Ivan Barić, te sumentori Marko Krhač, Nenad  Kipke i Tomislav Sabol.

Ove godine nosioc projekta  je Školski centar Ptuj na čelu s ravnateljicom Anjom Jesenek Grašič u sklopu projekta izradit će šasiju, BFI Burgenland iz Austrije izradit će električni pogon, a učenici partneskih osnovnih škola će na te već izrađene dijelove ekstramobila izraditi nadogradnju. Na kraju projekta će biti natjecanje i smotra u kojem će se učenici natjecati u različitim kategorijama i disciplinama sa svojim vozilima. 

Dana 10.11.2021. godine u Donjem Kraljevcu u prostorijama poduzeća Tehnix održan je prvi radni sastanak svih partnera projekta. Na radnom sastanku sudjelovali su nosioci projekta Šolski center Ptuj (Slovenija), te ostali partneri iz Slovenije OŠ Sveti Tomaž, OŠ dr. Ljudevit Pivak, OŠ Hajdina, OŠ Olge Meglič, OŠ Destrnik – Trnovska vas, iz Srbije OŠ Matija Gubec, Austrije BFI Burgenland te iz Hrvatske OŠ Hodošan. Našu školu su na sastanku predstavljali ravnatelj Damir Kovačić, učitelj tehničke kulture Kristijan Ovčarić, učitelj engleskog jezika Denis Kirić te domar škole Tomislav Sabol. 

Nakon sastanka posjetili smo OŠ Hodošan, a u Čakovcu Riznicu Međimurja i Razvojno – edukacijski centar za metalsku industriju Metalsku jezgru.

Slijede radni sastanci u Austriji i Srbiji, dok će se smotra i natjecanje održati 18. svibnja 2022. godine u Ptuju.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE