OŠ DOMAŠINEC obilježila Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica OŠ Domašinec
Foto: Arhiva, Učenici 7. A razrednog odjela sa svojom razrednicom Vedranom Vuk Tomac

Novinarska skupina OŠ Domašinec pratila je Dan ružičastih majica koji je obilježen u njihovoj školi. Izvješća prenosimo u cijelosti:

Novinarska skupina

MISLI GLAVOM, A NE ŠAKAMA – Dan ružičastih majica

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obilježava se posljednje srijede u veljači. Taj dan često se naziva i Dan ružičastih majica. Na taj dan svi koji podržavaju tu ideju nose ružičastu majicu. Nositelj cjelokupnog programa i začetnik ideje u Hrvatskoj je Centar za edukaciju i prevenciju nasilja – Đakovo. Ideja je nastala kao znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi kada je na inicijativu školskih kolega na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice postale su prepoznatljiv simbol inicijative, a solidarno s dječakom nosili su ih i njegovi školski kolege.
Naša škola pridružila se obilježavanju ovog dana i tako pokazala svoj stav protiv vršnjačkog nasilja i rekla NE nasilju!

Učenici predmetne nastave sa svojim učiteljima
Učenici predmetne nastave sa svojim učiteljima

Stručna suradnica Jasenka Đurić

U obilježavanje spomenutog dana uključila se većina učenika naše škole. Ideje koje su neki od njih ponudili zavrijedile su da se s njima posebno ponosimo. Učenici i učiteljice PŠ Turčišće izradili su okvir koji se, kao model, često koristi u moderno vrijeme i sve svoje glavice uokvirili u njega na zajedničkoj fotografiji. Učenici 7.a razreda, vođeni  svojom razrednicom, izradili su posebno vrijedne poruke koje smo kao kulisu koristili u većini snimljenih fotografija. Učenici drugog i četvrtog razreda PŠ F. Andrašeca Dekanovec zajedničku fotografiju oplemenili su plakatom s porukama kojima su izrazili svoj stav prema nasilju. Možemo samo poželjeti da atmosfera koja je tog dana zračila u našim prostorima bude dio većine naših dana. 

izvor: OŠ Domašinec

 

Dan ružičastih majica
Učenici 7. A razrednog odjela sa svojom razrednicom Vedranom Vuk Tomac

Ostavi komentar