OREHOVICA: Provodi se istraga protiv vozača (58) koji je usmrtio pješakinju (48)

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 23. siječnja 2020. provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1962.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, izvijestio je DORH.

Postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak 19. siječnja 2019. oko 19:25 sati na cesti između mjesta Orehovica i Šemovec, upravljajući osobnim automobilom nesmotreno vozio suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti i zbog toga udario u 48-godišnju pješakinju koja se nalazila na kolniku i preminula uslijed zadobivenih ozljeda. Osnovano se sumnja da je 58-godišnjak nakon udara vozilom u pješakinju nastavio vožnju bez zaustavljanja i udaljio se s mjesta nesreće.

Državno odvjetništvo odredilo je 58-godišnjaku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom na temelju zakonom propisane obavezne primjene blaže mjere umjesto istražnog zatvora, kojom se ostvaruje svrha otklanjanja opasnosti od ponavljanja kaznenih djela u prometu.

Podsjetimo, tragična smrt zadesila je 48-godišnju Grozdanu Simić iz Orehovice koju je udario automobil, a vozač je pobjegao s mjesta nesreće u nastavku Ulice Nikole Tesle kraj Orehovice i nedaleko od tamošnjeg romskog naselja u nedjelju, 19. siječnja u 19:30. Od zadobivenih ozljeda preminula je na mjestu nesreće.

Pješakinja u trenutku nesreće nije bila neoznačena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućim materijalom, te od udarca pala na kolnik, izvijestila je međimurska policija.

Vozač automobila, kako neslužbeno doznajemo, 57-godišnji D. N. iz Jakopovca u trenutku nesreće vraćao se s posla. Prema neslužbenim informacijama, vozač je dugogodišnji djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Ostavi komentar