Optužnica protiv 33-godišnjaka koji je u Belici u laboratoriju uzgajao marihuanu

Pronađena droga i improvizirani laboratorij u Belici Foto: PU međimurska

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je u petak 22. svibnja pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama (marihuanu) iz čl. 190. st. 1. Kaznenog zakona, objavio je DORH.

Marihuanu je 33-godišnjak uzgajao u teglama za cvijeće

Okrivljenika se tereti da je od rujna do prosinca 2019. godine u Belici, s ciljem da proizvede drogu marihuanu, u više posuda za cvijeće posijao sjemenke indijske konoplje tipa droge marihuane te u improviziranom laboratoriju uz pomoć ventilatora, mjerača temperature i vlage i led žarulja stvorio uvjete za proizvodnju droge marihuane i uzgojio više stabljika indijske konoplje tipa droge marihuane, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu.

Podsjetimo, policajci iz PP Čakovec su početkom prosinca pretražili kuću u Belici kojom se koristi okrivljenik u ovom slučaju, pronašli improvizirani laboratorij i više posuda u kojem je uzgajao marihuanu, nakon čega je zaradio kaznenu prijavu, a sada i optužnicu.

Ostavi komentar