Opet poskupio plin u boci, a vozači neugodno iznenađeni novom cijenom goriva

Plin u boci
Plin u boci u posljednjih godinu dana poskupio je u Hrvatskoj više od 40 posto

Izgleda da nema kraju poskupljenjima u našoj zemlji. Ovog utorka u nebo su opet poletjele cijene goriva, a proteklih dana mnogi građani negoduju jer je poskupio i plin u bocama koji se koristi u kućanstvu.

Nakon što je prošle godine iznenada skočila s oko 80 kuna, na 105 kuna, nova maloprodajna cijena UNP-a u bocama onog najtraženijeg od 10 kilograma stoji nakon novog poskupljenja oko 115 kuna. Tako je u samo godina dana cijena skočila za čak 45 posto.

I gorivo je od ovog utorka značajno poskupjelo. Kao i dosad, cijene ponešto variraju ovisno o benzinskoj postaji i ovisno o tome nalazi li se crpka u gradu ili na autocesti.

U Međimurju je cijena Eurosupera uglavnom 10,60 gotovo na svim benzinskim postajama. Eurosuper BS skuplji je za 10-lipa po litri, dok najskuplji, Eurosuper 100 stoji od 11,03 do 11,48 kuna po litri. Litra Eurodizela iznosi oko 10,40 kuna, a Eurodizela plus desetak lipa više.

U pitanju je jedno od većih povećanja cijene goriva, jer do sada je korekcija cijena bila uglavnom u par lipa nakon što je gorivo premašilo cijenu od 10 kuna, što je ionako previsoka cijena s obzirom na naš životni standard.

Očito Vlada RH i dalje smatra da građani koje žmiču na svakom koraku i na ovaj način moraju još bolje puniti državni proračun. Nije čudno da sve više ljudi iseljava, jer su troškovi života u zemljama u kojima je nekoliko puta veća prosječna plaća manji ili gotovo isti kao kod nas.

Zašto su cijene goriva tako visoke u Hrvatskoj provjerite OVDJE

Ostavi komentar