Općini Štrigova Agencija za plaćanja u poljoprivredi uskratila 1,7 milijuna kuna za projekt Doma kulture

Umjesto 3,5 milijuna kuna Općina Štrigova će prema trenutnoj odluci Agencije za plaćanja u poljoprivredi dobiti samo 1,9 milijuna kuna za novouređeni Dom kulture u centru Štrigove.

Ostatak od 1,7 milijuna spomenuta je agencija takoreći odrezala zbog penalizacije i to od 25 posto.

Mi smo se žalili na njihovu odluku. Najveći dio penalizacije odnosi se na javnu nabavu. Smatramo da je ona bila u redu napravljena. Za taj smo projekt imali certificiranu osobu, konzultanticu koja je odradila i puno veće projekte nego što je naš društveni dom. Smatram da se konzultantica vodila pravilima struke. U žalbi smo tražili da se preispita odluka, rekao nam je načelnik Stanislav Rebernik na naš upit.

Dok se žalba ne riješi, Općina neće moći dobiti ni tih 1,9 milijuna koji su im trenutno odobreni. Podsjetimo da je Općini Štrigova za taj projekt ukupno odobreno 7,2 milijuna kuna europskih sredstava, no s obzirom na penalizaciju, ukupno im je odobreno samo 5,5 milijuna kuna.

Cijeli članak donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 5. studenoga, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE