Proslava 90 godina DVD Knezovec: Svaki deseti Knezovčan je vatrogasac

Danas, 10. rujna u 17 sati u Kulturnom centru Knezovec, obilježila se sjednica povodom 90 godina postojanja i djelovanja DVD Knezovec.

DVD Knezovec ima 40 aktivnih vatrogasaca koji dobrovoljno djeluju u vatrogasnoj zajednici Međimurske županije.

Od nazočnih na sjednici bili su župan Matija Posavec, načelnik Šenkovca Robert Meglić, predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Srećko Mrazović, predstavnik Vatrogasne zajednice grada Čakovca Robert Pevec i predsjednik Mjesnog odbora Knezovec, Jurica Koštarić.

Pokrovitelj svečanosti i predstavnik općine Robert Meglić u svom uvodnom govoru spomenuo je kako je općina Šenkovec veoma ponosna na svoja dva DVD-a Knezovec i Šenkovec.

Spomenuo je kako su primorani prema zakonu vatrogasaca osnovati vatrogasnu zajednicu Općine Šenkovec, stoga više neće biti u sastavu vatrogasne zajednice grada Čakovca. Smatra kako su DVD-i u Općini Šenkovec dobro opremljeni i mogu odgovoriti na sve požare i intervencije.

I Robert Pevec, predstavnik Vatrogasne zajednice grada Čakovca ukratko je nataknuo kako je svaka proslava godišnjice prilika da se osvrnemo na prošlost zajednice te je pohvalio marljiv tim DVD-a Knezovec i njegove odlike kroz povijest.

U ime Međimurske županije kratki govor je imao i župan Matija Posavec. Čestitao je svim uzvanicima i cijelome timu DVD Knezovec. Spomenuo je kako Knezovec ima 378 stanovnika i 40 aktivnih vatrogasaca. To znači da je 11 posto ukupnog stanovništva Knezovca aktivno u DVD-u što je izvanredna brojka za dobrobit jedne male zajednice.

Foto: Sven Tomašić

 

 

Ostavi komentar