Oni su uložili sebe u društveni rad, a trud im je nagrađen najvišim nagradama Međimurske županije

Dobtinici nagrada ;Međimurske županije.

U Centru za kulturu Čakovec u petak je održana svečana dodjela županijskih priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

Povelje dodjeljuje župan, dobili su ih Danica Kovačić iz Križovca koja je doprinijela tome da se stara derutna škola prenamijeni za osnivanje i uređenje Javne ustanove Međimurska priroda. Gordana Prebeg Povelju je dobila za volonterski rada posebno za rad u akciji Veliko srce malom srcu, Ivan Horvat iz Držimurca za 50 godina rada u vatrogastvu, Obiteljski dom “Bogar”, koji vodi bračni par Anica i Dragutin za nesebičnu brigu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. KUD Mura iz Murskog Središća za očuvanje kulturne baštine i predan rad u kulturi.

Nagrada „Zrinski“ koje dodjeljuje Skupština Međimurske županije dobili su Ignac Šardi iz Selnice svestrani čovjek utemeljitelj i vlasnik Muzeja oldtimera, pjesnik i pisac. Ana Vrbanec iz Čakovca, vodi udrugu Zlatne ruke i doprinosi društvenom radu. Branimir Magdalenić, voditelj zbora Josip Vrhovski, Marija Prekupec , svestrana aktivistica iz Gardinovca i Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Međimurske županije koja je svojim aktivnostima radila na promicanju istini i borbi za potragu za nestalima.

Javno priznanje „Počasni građanin Međimurske županije“ primio je dr.sc. Antun Mikec, međimurski poduzetnik i dobrotvor, osnivač obiteljske zaklade Mikec.

Ostavi komentar