Oluja je znak pobjede, zahvalnosti i snage našega naroda

Matija Posavec, međimurski župan

Međimurski župan Matija Posavec u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja poručio je: Oluja je znak pobjede, zahvalnosti i snage našega naroda.

Poštovane građanke i građani Međimurske županije, poštovani hrvatski branitelji, drage Međimurke i Međimurci!

S posebnim pijetetom i dubokim poštovanjem prisjećamo se 5. kolovoza 1995. godine, kada je Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin i iznjedrila pobjedu u Domovinskom ratu pa se s razlogom taj datum smatra jednim od najvažnijih u hrvatskoj povijesti.

Prije 27 godina operacijom Oluja vraćen je cijeli okupirani teritorij Republike Hrvatske, a u operaciji je oslobođeno više od 10.000 četvornih kilometara čime su ostvareni svi zacrtani ciljevi koji su omogućili stvaranje hrvatske samostalnosti, neovisnosti i slobode. Za pobjedu u Oluji zahvaljujemo našim braniteljima, na koje smo trajno ponosni, a Međimurska županija posebno je ponosna na sve naše heroje koji su dali život za domovinu, među kojima je 78 međimurskih branitelja.

Iako godine prolaze, sjećanja ostaju i upravo zato ovaj dan obilježavamo na dostojanstven način kako bismo našim braniteljima odali počast i zahvalili im na njihovoj volji i žrtvi. Oluja je znak pobjede, zahvalnosti i snage našega naroda, ali i povijesni dan kojim se dičimo i koji nas podsjeća da nikada ne gubimo nadu i vjeru, već moramo spremno i odlučno prolaziti kroz sve izazove koji su stavljeni pred nas, kao što smo to učinili mnogo puta kroz povijest. Danas su pred nama novi izazovi i borba usmjerena k tome da svaki radnik primi zasluženu, veću plaću, da se zaustavi trend odlaska mladih u inozemstvo ulaganjem u obrazovanje, da pomažemo našim poljoprivrednicima, poduzetnicima i obrtnicima te olakšavamo poslovanje cjelokupnom gospodarstvu. Put je to kojim se vodimo u Međimurskoj županiji s ciljem stvaranja uvjeta za još viši standard naših građana te kvalitetan i dostojanstven život.

Svim stanovnicima Međimurske županije, a posebice svim hrvatskim braniteljima i sudionicima Oluje, u svoje ime, svojih suradnika i predsjednika Skupštine Međimurske županije, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Ostavi komentar