-3.3 C
Čakovec
Utorak, 7 veljače, 2023

Okrivljenik (32) posudio od svećenika preko milijun kuna te kasnije većinu potrošio u kladionici

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 17. studenog 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenih kaznenih djela prijevare iz čl. 236. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona, dvije prijevare u gospodarskom poslovanju iz čl. 247. st. 1. KZ-a i neisplate plaće iz čl. 132. st. 1. KZ-a, piše DORH.

Okrivljenog 32-godišnjaka tereti se da je od studenog 2020. do srpnja 2021. godine u mjestima kraj Čakovca, u više navrata tražio od mjesnog župnika da mu posudi novac, lažno predočavajući kako mu je novac potreban za deblokadu računa u stranim bankama i kako će ga vratiti iako uopće nije imao namjeru vraćanja novca, ali mu je oštećenik povjerovao i predao više od 1.715.000,00 kuna koje je okrivljenik potrošio u kladionici i za druge osobne potrebe, a oštećeniku je vratio svega oko deset posto od posuđenog iznosa.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je kao direktor dvaju trgovačkih društava od studenog 2019. nadalje, ugovorio s vlasnicom obrta pružanje knjigovodstvenih usluga za društva uz plaćanje mjesečne naknade te ishodio od nje da posudi novac jednom njegovom društvu, lažno predočavajući da će uredno plaćati usluge i vratiti novac iako nije imao takvu namjeru.

Tereti ga se da nije plaćao obrtu račune za knjigovodstvene usluge niti je vratio posuđeni novac čime je svojim društvima pribavio protupravnu korist veću od 76.000,00 kuna.

Okrivljenika se tereti da sedmorici radnika svojeg trgovačkog društva nije isplatio plaće za lipanj i srpanj 2020. godine u iznosu većem od 54.000,00 kuna niti im je uručio obračune iznosa koje im je bio dužan platiti.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru u drugom predmetu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu u kojem se protiv njega vodi istraga (niže navedena poveznica).

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,702SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE