OKM Centrometal nezadovoljan je odnosom županijske vlasti spram kluba

OK Međimurje Centrometal
OK Međimurje Centrometal

Izvršni odbor odbojkaškog kluba Centrometal iz Macinca obratio se priopćenjem u kojem izražavaju nezadovoljstvo odnosom Županije prema klubu. Priopćenje donosimo u nastavku.

Odbojkaši Međimurje Centrometala su od 2012. osam godina zaredom proglašeni najboljom momčadi u Međimurskoj županiji od svih muških ekipa. Svih tih godina klub je ostvarivao plasmane od trećeg do šestog mjesta u Hrvatskoj. Nakon dužeg niza sezona klub je u prekinutoj sezoni 2019./20. osvojio deveto mjesto.

Stoga je klub zatražio od Izvršnog odbora Odbojkaškog saveza Međimurske županije da se momčad ne kandidira za najbolju u županiju. Istina da je u toj sezoni momčad prošla u četvrtfinale kupa pa se to moglo uraditi, ali u klubu su rekli da nema smisla ići sa kandidaturom u sezoni kojom oni nakon niza godina sami nisu bili zadovoljni. Treba biti moralan i prihvaćati nagrade samo kad su one zaslužene.

U klubu su iznimno zadovoljni kako je prošla netom završena sezona 2021./21. Momčad je cijelu sezonu igrala na visokom nivou, nije kiksala niti u jednoj utakmici i na kraju je ostvaren plasman na peto mjesto u Hrvatskoj. Dakle klub se vratio tamo gdje je bio godinama unatrag i gdje i želi biti. Plus toga su afirmirani neki mladi domaći igrači i klub ima dobru budućnost.

Ono sa čime u klubu nisu zadovoljni je odnos sa županijskom vlasti. Iako je klub svih godina bio u samom vrhu hrvatske odbojke, osvajao medalje, igrao eurokupove, klub nikad nije niti primljen od strane bilo koga iz županije, niti je na bilo kojem natječaju županije na koji se javljao ikad dobivao sredstva koja je svojim radom zaslužio.

Pa tako i na ovom zadnjem gdje su udruge koje ne mogu po rezultatima u istu rečenicu sa odbojkašima dobivali nekoliko puta veće iznose. Bit će da je najveći problem da su u klubu svi apolitični i da naivno vjeruju da ako desetljećima uspješno radiš i ako ostvaruješ vrhunske rezultate da se to mora prepoznati.

Očito ne mora. U klubu vlada veliko ogorčenje takvim podcjenjivačkim odnosom.

Izvršni odbor kluba

Ostavi komentar