Ogroman interes za novi vrtić u Prelogu iskazan na predstavljanju

loptica
Preko stotinju roditelja pokazalo je interes za novi preloški vrtić

Jučer navečer u Prelogu je velikom broju građana zainteresiranih za ovaj projekt predstavljen novi privatni preloški dječji vrtić Loptica, i cijeli njegov koncept. Vrtić počinje raditi 1. rujna.

Moći će primiti 80-ero djece u 4 odgojno-obrazovne skupine. O njima će brinuti 6 do 8 odgojitelja. Organizirati će se sportski programi, programi stranih jezika, škola plivanja, programi didaktičkog učenja, razni izleti, primjerice u zoološki vrt, muzej i slično. Također će se organizirati posjeti drugim dječjim vrtićima kako bi djeca sklapala što više prijateljstava te stjecala nova iskustva i znanja.

Budući da će djeca uz redoviti program u vrtiću  imati integrirane programe sporta, jezika i stvaralaštva, roditelji neće imati potrebu odvoziti djecu na dodatne sadržaje. Time će  im uz financijsku uštedu biti  omogućena slobodna popodneva za obiteljska druženja.

Važno je napomenuti da će vrtić biti sportske namjene sa sportskom dvoranom i bazenom što se na području Međimurske kao ni okolnih županija ne može pronaći, s ciljem da što više djece stekne naviku vježbanja od malih nogu.

U izgradnju vrtića uložili 5,5 milijuna kuna

Iza glavne ideje izgradnje privatnog vrtića LOPTICA, u što je uloženo 5,5 milijuna kuna, stoji mladi bračni par Leonarda Mikloška Bauer i Mario Bauer, mlada poduzetnica i profesor kineziologije. Ideja otvaranja vrtića zapravo je sinergija njenog poduzetničkog duha i njegovog velikog entuzijazma kojim pristupa radu s djecom. Mario Bauer već preko pet godina intenzivno je uključen u rad univerzalne sportske škole u koji godišnje uključi i preko 150 djece predškolske i školske dobi na području Međimuske i okolnih županija. Izgradnjom vrtića  ispunjava se velika želja kineziologa Maria da svoje znanje i iskustvo stečeno u neformalnom radu s djecom prenese u formalno obrazovanje.

Za jaslice 2.200 kuna, a 10-satni boravak 1.800 kuna

Najvažnije pitanje koje se ovih dana postavljalo na jučerašnjem predstavljanju projekta dobilo je i odgovor, a tiče se cijene koštanja boravka djece u novom vrtiću.

Roditelji s prebivalištem na području grada Preloga plaćat će 1.050 kuna mjesečno jaslički program budući da grad Prelog program sufinancira sa oko 800 kuna. Puna ekonomska cijena za jaslice je 2.200 kuna.

Roditelji budućih polaznika ovog vrtića u njihovu 10-satnom programu, ukoliko su s područja grada Preloga plaćat će cijenu od 975 kuna mjesečno. To je oko 400 kuna više nego li u preloškom  gradskom vrtiću.  Inače puna cijena 10-satnog programa je 1.800 kuna.

Za drugo upisano dijete bit će odobren popust od 10 posto, plus 20 posto popusta za treće upisano dijete iz iste obitelji.

Upisi u ovaj vrtić traju do 14. lipnja, u prvom krugu, a zahtjevi sa priloženom traženom dokumentacijom predaju se na adresu  Zrinskih 34, 40323 Prelog. Drugi krug upisa počinje od 20. lipnja i traje do popunjenja kapaciteta.

Ostavi komentar