Oglasio se i Hrvatski nogometni savez!

Nogomet

Stigao odgovor iz HNS-a vezan uz sazivanje izvanredne Skupštine MNS-a

Dopredsjednik Međimurskog nogometnog saveza Damir Dominić glavnom tajniku HNS-a Vladimiru Iveti uputio je dva pitanja koja se provlače kroz medije tko je u pravu oko postupka sazivanja izvanredne izborne Skupštine MNS-a.

Prvi Dominićev upit bio je sljedeći:

Da li je Izvanredna izborna skupština koju je prema Statutu sazvao Izvršni odbor MNS-a s ovlaštenim dopredsjednikom Damirom Dominićem, a nakon ostavke predsjednika Mate Kljajića za dan 30.11.2021 regularna ?

Odgovor glavnog tajnika HNS-a Vladimira Ivete:

Sjednicu koju je sazvao dopredsjednik koji mijenja predsjednika, a Izvršni odbor je imenovao tog dopredsjednika. Isto tako, taj je dopredsjednik (odnosno Vi) upisan u Registar udruga kao osoba ovlaštena za zastupanje MNS-a.

Prema tome, sjednica je sazvana sukladno Statutu.

Drugi Dominićev upit bio je:

Da li se nakon izvanredne Izborne Skupštine sazvane za 30.11.2021. može na novoj Skupštini izabranom rukovodstvu 30.11.2021. omogućiti novi mandat na četiri godine, a sukladno Statutu MNS-a sa novoizabranim zastupnicima Skupštine potvrđenih od članova Skupštine?

Odgovor glavnog tajnika HNS-a Vladimira Ivete:

Skupština može (i treba, radi izbjegavanje kasnijih eventualnih sporova) prije početka izbora posebnom odlukom utvrditi biraju li se predsjednik i članovi IO (ako se i oni budu birali) na novi mandat od četiri godine ili na razdoblje do isteka mandata dosadašnjeg predsjednika i IO.

Isto tako može Skupština odlučiti da se (nakon te sjednice) prekida mandat zastupnika i da od sljedeće sjednice teče novi četverogodišnji mandat Skupštine s novoimenovanim zastupnicima (naravno, mogu biti iste osobe samo trebaju biti ponovno imenovane od strane kluba).

Ostavi komentar